fbpx

"Воїни малюють мир": у франківському Центрі патріотичного виховання картини бійців узяли під замок

Культура 17:47, 18.10, 2016

Виставку та аукціон картин бійців, які проходили реабілітацію в Карпатах за проектом "Творча Криївка", в Центрі патріотичного виховання учнівської молоді ім. Степана Бандери поєднали з уроком до Дня захисника Вітчизни та концертом.

Виставку та аукціон робіт захисників, які проходили творчу реабілітацію в Карпатах, у Франківську організували з нагоди 2-ї річниці проекту "Творча Криївка" та щоби зібрати кошти на запуск стаціонарного реабілітаційного Центру для бійців АТО і їхніх родин. 

Виставку прийняв Івано-Франківський Центр патріотичного виховання учнівської молоді ім. Степана Бандери. Її поєднали з власним заходом – за участю бійців та школярів міста провели "Урок мужності" в рамках відзначення Дня захисника України. Також вихованці закладу підготували пісенну програму на патріотичну тематику. 

Після Уроку запросили присутніх взяти участь в аукціоні – придбати картини воїнів, створені під час проходження реабілатації, що їх організовує БО "Творча Криївка".

Творчі заїзди реабілітаційної програми "Творча Криївка" проводить у Карпатах вже два роки поспіль. Усього за цей час реабілітацію пройшли майже півтисячі бійців з усієї України.

Щодо прикарпатців, то за ці два роки "Творча Криївка" прийняла на реабілітацію 68 бійців з Івано-Франківська та області. Цьогоріч понад 100 бійців разом з дітьми і дружинами побували не лише у Карпатах, на Закарпатті, але й на морі. Минулого тижня був завершений 32-ий заїзд і вже планується наступний. 

Кошти з продажу картин бійців спрямовуються на організацію подальших творчих заїздів. Таким чином самі бійці долучаються до подальшого оздоровлення побратимів. Кошти з цього аукціону планували зібрати на відкриття стаціонарного Центру реабілітації бійців АТО та їхніх родин у селі Бережниця Верховинського району. Організатори виставки сподівалися, що аукціон дасть змогу зібрати переважну частину потрібної суми для відкриття постійно діючого реабілітаційного центру. 

У Центрі патріотичного виховання своєрідно втілили ідею виставки, яка одночасно є благодійним аукціоном – благодійний продаж робіт проводиться впродовж усього часу експозиції (ціна робіт  300-600 грн.) Більшість картин бійців виставили за склом у шафках, дверцята яких зачинили на ключ. 

І все ж  виставка триває. "Творча Криївка" потребує допомоги у подальшому провадженні проекту. Його реалізують волонтери. 

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: