fbpx

Володимир Гергелюк не виключає політичні мотиви жорстокого побиття брата

Політика 12:05, 30.09, 2015

Керівник обласної організації політичної партії "Громадський рух "Народний контроль" Володимир Гергелюк сьогодні на брифінгу прокоментував побиття свого брата, кандидата в депутати до міської ради від "Громадського руху "Народний контроль" Ігоря Гергелюка.

За словами Володимира Гергелюка, Ігоря викрали зранку 26 вересня близько 8.30 год. та повезли у ліс, де жорстоко побили. Після цього близько 10 год. його привезли у багажнику машини з київськими номерами та викинули біля під’їзду власного будинку.

"Це є відкритий цинізм. Такого у Франківську ще не було: вихідний день, субота, 10 година – з автомобіля на вулиці витягують напівживу людину, навколо сусіди. Вони розвертаються і їдуть. Люди, які це зробили, повністю вважають себе безкарними. Ніхто не приховував ані номера машини, ані облич, ані дій. Така зверхність, таке нахабство, яке відбулося, не можуть залишитися безкарними", – зауважив кандидат на міського голову Івано-Франківська від "Народного контролю" Андрій Корнієнко.

Зараз Ігор прийшов до тями, проте розповісти про те, що з ним трапилось, в деталях не може, оскільки має забій легень, проблеми із серцем і дихає через кисневу маску.

Наразі слідча група встановила, що вже є підозрювані, дані про яких поки що не поширюються, щоб не завадити слідству.

"Зараз кримінальна ситуація в Україні напружена. В Івано-Франківську вже були факти побиття громадських активістів. Тому ми змушені реагувати",  зазначив Володимир Гергелюк.

Поки що мотиви побиття не встановлені. Є декілька версій, однак брат та колеги побитого не виключають політичні мотиви. Висновки будуть робити після озвучення офіційної версії слідства.

"Ігор – сильний чоловік, і він подолає цю проблему. Ми будемо далі робити те, що робимо, бо в наших активістів і раніше були факти погроз, які стосувалися різних питань, це було і до мене, і до нашик активістів, і до журналістів. Я вважаю, що в місті Івано-Франківську, на Прикарпатті і в Україні в цілому це неприпустимо. Зрозуміло, що з подіями, які зараз є на Сході, люди дуже агресивно налаштовані у зв'язку із тим, що війна йде, зубожіння. Франківськ і Україна в цілому нагадує зараз 90-ті роки",  зазначив Володимир.

Цей випадок далеко не єдиний в Івано-Франківську та в області. Кандидат на міського голову Косова, працівник правоохоронних органів та боєць АТО Володимир Зузяк закликає своїх колег виконувати свою присягу державі та вести чесне слідство.

"Що відбувалося до Майдану, то відбувалося раніше. Зараз, коли люди переводяться з Міністерства внутрішніх справ у поліцію, прошу відреагувати на цю ситуацію та працювати чесно. Я розумію, що залишилася стара прогнила система, де не дають молодим перспективним працівникам правоохоронних органів  закликав Зузяк.

Нагадаємо, нещодавно в Івано-Франківську невідомі побили громадського активіста Михайла Бойчука (Хіміка).  Зараз Ігор Гергелюк та "Хімік" знаходяться у сусідніх лікарняних палатах.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: