fbpx

Володимир Прокопишин довів, що романтику можливо зобразити у тьмяних кольорах

Культура 18:19, 11.07, 2014

У фортечній галереї "Бастіон" 27-річний художник Володимир Прокопишин відкрив авторську виставку "Портрет.Viki".

Хоча картини Володимира Прокопишина виконані у тьмяних кольорах, все ж вони романтичні, адже надихнула на їх створення кохана дружина. І не лише надихнула. Саме Вікторія вчила Володимира малювати, коли він збирався поступати до Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва. І тепер вдячний чоловік вирішив, що прийшов час зробити виставку робіт, присвячених своїй "музі". За три роки роботи назбирав цілу колекцію спогадів та незабутніх моментів, пов'язаних з Вікою. Тому монохромна палітра кольорів, з одного боку, відображає мінливий стан натурниці, а з іншого – асоціює його мінливість з димом. З-поміж робіт навіть є картина, написана 9 разів:

"Перший етап – портрет (дружини – ред.). Він був завершений – готова до виставки робота. Але я її замалював і залишив деякі моменти, щоб відкрити новий етап. І так 9 разів. Я намагаюсь максимально ускладнити… Вона для мене – ікона", – розповідає Володимир.

Вірші до кожної з картин писала теща художника Надія Гут. Володимир каже, що інколи картини надихали тещу на поезію, а інколи – навпаки. І взагалі, родичі усі творчі. Жінка, як вже згадувалось, художниця, теща – пише вірші, тесть – різьбяр. Сам Володимир також захоплюється різьбярством та музикою, і навіть працює інколи на замовлення у цих галузях, але почуває себе саме художником. У цьому ремеслі не прагне творити на продаж, а малювати так, як душа лягає. Ціль у Володимира Прокопишина одна – творити:

"Ціль одна – не переставати писати роботи, творити, жити та знайти внутрішній спокій. Коли ти малюєш саме те, що ти хочеш, тоді виходить спокій всередині тебе. А інакше й не варто малювати. Для чого?" – розмірковує художник.

Виставка пройшла під живу музику у виконанні друга митця, джазмена Сергія Кошмилюка.

У творчості художника це вже друга персональна виставка, хоча у групових та міжнародних виставках брав участь неодноразово. Двічі лауреат міжнародної премії Львівського палацу мистецтв «Осінній салон» 2006 та 2007 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: