fbpx

Волонтери презентували в Івано-Франківську Біблію для незрячих дітей. ВІДЕО

Суспільство 17:58, 28.09, 2018

Шестикласник Данилко роздивляється кольорові ілюстрації. Аби прочитати текст, він низько схиляється над книжкою. Зір у юнака – менше 10 відсотків.

Якби не збільшений шрифт, каже Данило, не зміг би розгледіти ані літери. Ця книжка створена саме для читачів із вадами зору. Це "Біблія для дітей". Створена зусиллями волонтерів організації "Заплющ очі. Дивись серцем".

Данило шрифтом Брайля читати поки не вміє. В Івано-Франківську спеціалістів, які змогли б навчити "читанню пальцями", кажуть педагоги, наразі немає. Для іванофранківця Максима Корольова проблем у розумінні рельєфно-крапкового шрифту немає. Однак за цими знаннями хлопець мусив їхати у Львів.

Стикнулася з цією проблемою і мама Данилка. Каже, наявну літературу для незрячих вони із сином уже переросли. Тепер змушені шукати альтернативу читанню.

Біблію для особливих дітей волонтери уже презентували у Харкові, Одесі, Рівному, Житомирі та столиці України. Вона вийшла тиражем у 700 примірників. Серед цільової аудиторії видання поширюється безкоштовно. Частину примірників ініціатори проекту розіслали у спеціалізовані заклади для незрячих. І навіть поадресно. Нині просять людей долучатися до інформування, кому ще потрібна "літературна" підтримка.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: