fbpx

Волонтери шукають музикантів у благодійний концерт для допомоги Залучанському будинку-інтернату

Суспільство 18:16, 06.03, 2016

Зробити ремонт у Залучанському психоневрологічному інтернаті для дітей-сиріт, щоби здолати тотальну тісноту в кімнатах, мають на меті організатори благодійного концерту.

Волонтери Української благодійницької мережі збирають кошти для того, щоби зробити в Залучанському будинку-інтернаті ремонт. З цією ж метою вони задумали влаштувати концерт у Франківську.

"Здолати ТОТАЛЬНУ ТІСНОТУ у дитбудинку для важконеповносправних сиріт! Як ви вже знаєте, наші особливі друзі – неповносправні вихованці Залучанського дитбудинку-інтернату – потребують більше життєвого простору, тому ми збираємо кошти на ремонт корпусу №2 дитбудинку. 

Наразі зібрано трохи більше 10% від необхідної суми для першого етапу ремонту, тому ми плануємо організувати БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ у Івано-Франківську, щоб зібрати необхідну суму, і тут нам дуже потрібна ваша допомога! Шукаємо музичних виконавців з добрим серцем, які готові долучитися до благодійного концерту!" – написали волонтери на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

Акція допомоги "Подаруємо сиротам з важкою неповносправністю більше життєвого простору!" триває з жовтня минулого року. 

В Залучанському дитячому будинку-інтернаті проживає 129 вихованців – діти віком від 4 до 18 років і молоді люди віком до 35 років. Дитбудинок є місцем життя для дітей з важкою як фізичною, так і розумовою неповносправністю. Частина з них – постійно лежачі. Майже усі діти є сиротами, описують волонтери умови життя вихованців державного закладу. 

У кімнатах дуже тісно. Ліжка у молодіжних кімнатах на першому поверсі розташовані так щільно, що до деяких навіть важко підійти. На другому поверсі – невеликі кімнати з дитячими ліжками, між якими є лише невеликі проходи. Переповненість житлових кімнат дитбудинку підтверджують не лише волонтери, про це також зазначає у своєму моніторинговому звіті Представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

У надто тісних спальних кімнатах дитбудинку вкрай бракує життєвого простору. Цю проблему можна вирішити, якщо переселити частину дітей у спальний корпус № 2, який зараз не використовується, оскільки потребує капітального ремонту. Попередня кошторисна вартість робіт з капітального ремонту (за підрахунками підприємства, яке може виконати ремонтні роботи)  502 тис. грн.

Дитбудинок звертався з листом до усіх небайдужих людей з проханням допомогти вирішити цю проблему та відремонтувати спальний корпус № 2. Ремонті роботи мають намір розпочати весною цього року. Контакт: (050) 338-99-94, Василь, тел. (098) 510-59-97

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: