fbpx

"ВОЛЯ" вимагає розблокувати контроль за якістю газу на Прикарпатті

Політика 16:36, 07.12, 2018

Фракція "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" наполягає розблокувати можливість перевіряти якість газу в Івано-Франківській області. Проект рішення, який мав би дозволити перевірку якості газу, депутати напрацювали ще півтора року тому. Втім профільні комісії його так і не розглянули.

Про це під час розгляду звернення щодо неприпустимості підвищення ціни на газ для населення наголосила депутат від фракції "ВОЛЯ", одна із лідерів "РУХУ НОВИХ СИЛ МИХАЙЛА СААКАШВІЛІ" Ольга Галабала.

"Ми, як фракція "ВОЛЯ", вже понад півтора року просимо прийняти рішення обласної ради, яке б давало можливість контролювати якість газу. На жаль, спочатку воно було відправлено на комісії і там заглохло", – зазначила Галабала.

Також вона наголосила, що депутати від "ВОЛІ" підтримують звернення щодо зниження вартості газу. Однак поряд з цим не меншим грабунком населення є й неналежна якість газу, яка ніким не контролюється, каже Галабала. 
За неофіційними результатами дослідження газу, через неналежну якість труб, низьку калорійність, невідповіну "точку роси", неналежний тиск прикарпатці 30-40% переплачують за використаний газ. 

"До прикладу, з 2 тисяч гривень 800 грн люди платять просто так, за повітря. Ми, звичайно, маємо наполягати на зниженні ціни на газ, але мусимо вимагати і його якості. Адже проблема в Івано-Франківській області досі не вирішена. І коли наша фракція півтора року намагалася проконтролювати якість газу без будь-якого рішення облради, на жаль, нам це не вдалося. Навіть коли ми найняли приватну компанію, яка має прийти до людини і взяти виміри газу, то облгази не направляли працівника. А без цього, відповідно до регуляторних актів Кабміну, результати вимірів є неофіційними", – наголосила депутат.

Відтак голова фракції "ВОЛЯ" звернулася до голови облради Олександра Сича, аби на комісії цей проект рішення таки був розглянутий і скерований на сесію.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: