fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Культура
  • Воно росло і мріяло: Для Павела Альтгамера на Конгрес рисувальників франківці зробили двометрове золоте крісло

Воно росло і мріяло: Для Павела Альтгамера на Конгрес рисувальників франківці зробили двометрове золоте крісло

Культура 20:33, 13.05, 2015

Франківці Павло Грицак та Василь Гавриш зробили крісло-мрію для ініціатора і куратора Конгресу рисувальників, польського митця Павела Альтгамера. Художник прибув на Мистецьку резиденцію до Івано-Франківська якраз на свій день народження - 12 травня.

"Це  вітлення мрії", – показує крісло, яке поки що сховане під накидкою, один з його творців Павло Грицак.

Креативний директор однієї з меблевих фабрик Франківська Павло Грицак пояснює, що це  розміри і колір – втілення мрії самого крісла. Воно могло би собі бути звичайнісінькими меблями у звичайнісінькій квартирі. Але склалися такі обставини і знайшлися такі люди, які підштовхнули його  крісла  мрію. І от за яких два минулі дні воно стало золотим і двометровим. Більше того, воно стало кріслом для самого Павела Альтгамера.

"Кожен може і повинен мріяти і сподіватися,  переводить меблеву тему в площину людей Василь Гавриш, власник меблевої фабрики, завдяки якому все сталося.  Ми хотіли продемонструвати, що все можливо в житті".

Ідея зробити крісло, у якому втілилася його мрія, за словами майстрів, виникла у них досить давно. А підштовхнув їх реалізувати творчий задум саме Конгрес рисувальників, який зараз проходить у Франківську. 

"У нас був динаміт і бікфордів шнур. А Конгрес став тим спалахом, від якого все загорілося",  порівнює їхній підрив креативний Павло Грицак.

"Ми не малюємо. Ми просто мріємо,  додає практичний Василь Гавриш.  Наприклад, посадити в це крісло Павела Альтгамера".  

Вручення крісла ідеологу і куратору Конгресу рисувальників Павелу Альтгамеру, який 12 травня візначив свій день народження у Франківську, відбудеться в Urban Space 100.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: