fbpx

Вони загинули за нас: Дмитро Шкрібляк

Суспільство 09:00, 13.06, 2014

Дмитро Шкрібляк з села Іллінці Снятинського району Івано-Франківської області загинув під час антитерористичної операції поблизу селища Волноваха на Донеччині. 22 травня бронетранспортер, в якому знаходився хлопець, підірвали. Він та двоє його товаришів загинули на місці. Того дня, у четвер, у нерівному бою загинуло близько двадцяти військовослужбовців, яких із засідки обстріляли бойовики.

Під Волновахою загинув 21-річний Дмитро Шкрібляк зі Снятинщини. Похорон — завтраДмитро Шкрібляк Фото з gk-press.if.ua

За декілька днів до того у 51-й механізованій бригаді, де на той час служив, хлопець відзначив свій 21-й день народження. Йому б лише жити, любити, та, видно, не судилося, адже доля розпорядилася інакше. 27 травня тіло загиблого поховали в сиру землю в рідному селі, де той прожив значну частину життя, пише День.

Дмитро Шкрібляк відслужив строкову службу й понад рік тому повернувся додому. Думав, що свій обов’язок перед Батьківщиною виконав. Хоча все склалося інакше. Його забирали пізно ввечері… Прийшли люди у формі, сказавши, що час повертатися до лав Збройних сил. Принесли й повістку. Хоча, як зауважує односельчанка Анастасія Тимінська, він не хотів знову служити.

Продовжуючи розмову, дівчина розказує, що Дмитро був однокласником її брата, тому добре знала його особисто. Пригадує, що хлопець був добрим, нікого не ображав. Відмінником не був, але вчився непогано. Подальшу освіту кухаря-кондитера здобув у Чернівцях. Деякий час перебував за кордоном на заробітках. А коли повернувся, його й покликали воювати…

«Кажуть, за померлих погано не кажуть, але Діма був таким, що ніхто й не скаже про нього злого, – зауважує Настя Тимінська. – Був життєрадісним хлопцем, дуже товариським, мав багато друзів, любив гучні компанії і легко знаходив спільну мову навіть із незнайомими людьми. Міг знайти хороше слово, щоб когось підтримати у складній ситуації».

Дівчина розповіла, що батьки Дмитра нині за кордоном. Через звістку про смерть сина, яка негативно вплинула на здоров’я обох, не змогли повернутися додому. Тому проводжати в останню дорогу прийшли рідні сестра Тетяна та брат Олександр, які дуже важко пережили смерть наймолодшого у сім’ї Дмитра. Брат, зокрема, сам служить у військах за контрактом. А ще на похорон зібралася родина із Верховинщини, Косівщини, Тернопільщини, односельчани, друзі, військовослужбовці, влада. Такого жалобного дня в Іллінцях дівчина не пам’ятає, й зауважує, що все село прийшло проводжати свого героя. «Це була жахлива подія, і борони Боже будь-якій сім’ї через таке пройти», – ділиться пережитим дівчина.

Згідно з розпорядженням обласної ради, сім’ї загиблого на Сході Дмитра Шкрібляка виділять 100 тисяч гривень. Гроші не повернуть життя хлопця, але покриють витрати на поховання юнака.

Ірина ФЕДОЛЯК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: