fbpx

Вперше з Єрусалима привезуть Благодатний вогонь для віруючих ПЦУ

Суспільство 13:47, 27.04, 2019

Делегація з 30 осіб, священнослужителів, ветеранів ООС, українських політиків, меценатів, представників влади та громадських діячів з усіх областей України 26-27 квітня перебуває з візитом на Святій землі у храмі Гробу Господнього.

Вперше в історії об’єднаної Помісної Української Православної Церкви Благодатний вогонь з Єрусалима буде доставлено для віруючих ПЦУ. По прибуттю в Київ цей визначний символ Світлого Христового Воскресіння відправиться в усі регіони нашої країни, інформує прес-служба ПЦУ.

Повернення делегації до столиці України очікується сьогодні увечері. Після цього Благодатний вогонь буде доставлений до Свято-Михайлівського Золотоверхого собору, де його зустріне Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній, Предстоятель Православної Церкви України. Благодатний вогонь буде знаходитися в соборі, де кожен матиме змогу запалити від нього свічку.

Щорічно в суботу напередодні православної Пасхи в Єрусалимі відбувається одна з найважливіших подій для християн східного обряду – сходження Благодатного вогню. Чудо можна побачити у храмі Гробу Господнього, де, згідно зі Священним Писанням, воскрес Ісус Христос. Потім християни поширюють вогонь свічками і спеціальними лампами по всьому світу.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: