fbpx

Вперше над Дністром розгорнуло крила осіннє "Свято неба". ФОТО

Суспільство 13:38, 08.10, 2018

У Тлумацькому районі на минулих вихідних відбулося "Свято Неба: october flight". Цю нагоду використав молодий чоловік, щоби освідчитися коханій.

Втретє любителі парапланеризму організовують свято, на якому на крило стають і досвідчені, і початківці. Раніше вітер лапали над Дністром навесні. Цього разу вперше свято влаштували восени і назвали "Свято Неба: october flight".

Зліти і виліт парапланеристів відбувалися на Тлумаччині – у знаменитому вітрами та краєвидами місці над Дністром, між селами Одаїв та Ісаків. 

У повітря на парапланах і дельтапланах піднялися близько півсотні учасників "Свята Неба". 

1

Глядачі мали можливість не лише спостерігати за видовищними польотами професіоналів, а й політати з інструкторами.

Цю можливість використав молодий чоловік, який під час свята освідчився коханій. Про приємну несподіванку повідомив у Фейсбук директор Дністровського парку Михайло Ковтун.

"Приємно, коли те, що ти робиш в чиємусь житті відіграє важливу роль. Ось так Свято Неба: october flight стане приємною згадкою для дівчини, якій сьогодні освідчились. Я бажаю цим молодим людям такого кохання, як НЕБО!.. Бо небо – безкрає!"- написав Ковтун.

2

Також у рамках свята відбулися показові запуски ракет та авіамоделей переможців змагань – вихованців гуртків Івано-Франківського обласного державного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Організували фестиваль спільнота "ПараДністер", Дністровський регіональний ландшафтний парк, за підтримки партнерів свята: Українська туристична компанія „Компас-тур", екокемп " Білий Бізон"(село Лука), Гірський рятувальний центр.

Фото – Денис Трофімов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: