fbpx

Впійманий на хабарі заступник директора Коломийського медколеджу відбувся тільки штрафом

Суспільство 07:25, 31.05, 2014

Коломийський міськрайонний суд завершив розгляд кримінального провадження щодо заступника директора з гуманітарної освіти та виховання Коломийського медичного коледжу, якого у березні цього року впіймали на хабарництві.

Заступника директора, який в коледжі також викладав мікробіологію, затримали 19 березня цього року з хабарем у кишені, який він отримав за успішну здачу групою студентів модульної (контрольної) роботи. Свою поблажливість викладач оцінив у 1500 гривень – саме таку суму поклали йому у конверт. «Коли він вийшов з кабінету, його було затримано громадянами, викликано працівників міліції, які з участю понятих провели вилучення вказаних коштів, вилучено також було його особисті кошти  у  сумі 193 грн. Його доставили у міліцію, він розказав про обставини, які мали місце, та зізнався у скоєному», – йдеться у вироку суду.

На судовому засіданні обвинувачений не заперечував своєї вини, каявся у скоєному. Зваживши на позитивні характеристики підсудного і на те, що він має на утриманні неповнолітню дитину, матір-інваліда та непрацюючу дружину, суд вирішив призначити йому покарання нижче, ніж передбачене санкцією інкримінованої йому статті (ст. 368 ч. 2 КК України передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна).

16 травня суддя Коломийського міськрайоного суду В. Димашок визнав тепер уже колишнього заступника директора медичного коледжу винним у скоєнні злочину і присудив йому сплатити штраф у розмірі 550 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (9 350 гривень) з позбавленням права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій на підприємствах, установах і організаціях усіх форм власності на строк 1 рік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: