fbpx

Всесвітньо відомі медики консультують на оглядах та операціях у Франківську

Здоров'я 11:29, 27.09, 2018

Делегація Всесвітньої організації "Лікарі без кордонів" привезла у подарунок медикам Івано-Франківської ЦМКЛ цінне лікувальне обладнання: рентген для голови та щелепи, лазерну офтальмологічну установку, переносний УЗД-апарат, лабораторний мікроскоп,

Сьогодні міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків приймав делегацію Всесвітньої організації "Лікарі без кордонів".

Як писав КУРС, протягом кількох днів в Івано-Франківську працюють провідні світові фахівці в галузі офтальмології, стоматології, сімейної медицини, педіатрії та кардіохірургії.

Вчора у Центральній міській клінічній лікарні провели перші операції за участі іноземних фахівців. 

Як розповів КУРСу головний лікар ЦМКЛ Тарас Масляк, лікарі зі США та Великобританії разом з франківськими колегами обстежують пацієнтів, дають рекомендації, при потребі корегують лікування відповідно до міжнародних протоколів. А також присутні на операціях як консультанти. 

"Це своєрідна школа, навчання для наших лікарів",  відзначив Масляк. 

Учора американські хірурги були присутні під час операції на відкритому серці, такі вже більше року проводять у кардіоцентрі при клініці. Відзначили методику перешивання судин, як її виконують, порівняно з американською, українські спеціалісти  швидше і, відповідно, краще для пацієнтів.

"Колега-хірург поділився, що запозичить цю методику",  додав Масляк. 

Також учора сімейні лікарі з Великобританії, професори університету, дали лекцію про специфіку роботи цієї  медичної служби. Послухати науковців-практиків з-за кордону з’їхалися сімейні лікарі з усієї області. З Франківська на лекцію прийшли 6 сімейних лікарів. 

За підсумками перебування і роботи в ЦМК з іноземними медиками проведуть круглий стіл.

Марцінків у свою чергу повідомив, що іноземці відгукнулись на пропозицію залучити фінансову підтримку для будівництва нового реанімаційно-хірургічного корпус ЦМКЛ та запросили франківських колег на медичні навчання та практику до США та Пакистану.

В рамках візиту ЦМКЛ підпише меморандум про співпрацю з однією з пакистанських лікарень.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: