fbpx

Вуличних торговців "молочкою" у Коломиї штрафуватимуть, а товар – конфісковуватимуть

Суспільство 19:39, 10.05, 2016

У Коломиї рішуче взялися за боротьбу зі стихійними торговцями молочними продуктами. Від завтра всіх, хто торгуватиме молоком на вулицях, штрафуватимуть, а їхній товар конфісковуватимуть.

Сьогодні перший заступник міського голови Коломиї провів нараду щодо боротьби зі стихійною торгівлею, пише КУРС з посилання на прес-службу Коломийської міської ради.
 
Директор КП "Муніципальна дружина" Василь Кузьмин висловив думку, що настав час переходити до більш кардинальних дій.
"Якщо намагання влади "затягнути" продавців молочної продукції у "Продовольчий павільйон" не працює на звичайному людському розумінні, то існують норми закону. Зокрема, ст. 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення говорить, що торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах та в інших невстановлених місцях – тягне за собою накладення штрафу від шести до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі. На ділі – це штрафи від 340 грн і вище".

 

Начальник коломийської поліції Остап Білейчук зауважив, що при мінімальному адміністративному штрафі в 17 грн порушникам доведеться сплатити також судове стягнення в 340 грн.
 
"Точка кипіння настала. Місто запропонувало продавцям молочної продукції всі умови для нормальної торгівлі – облаштовані місця в павільйоні, де прохолодно, чисто, є крани з водою і можливість не сплачувати за місце людям пенсійного віку. Сьогодні в молочному павільйоні стоїть одна бабуся з молоком, інші – ховаються за машинами і в підворітнях. Так далі бути не може!"
Міський голова Ігор Слюзар зазначив, що відповідальність за розростання масштабів стихійної торгівлі продовольством просто неба лежить на самих мешканцях міста. Адже саме ми купуємо молоко з рук, не допитуючись дозволу чи результатів лабораторного аналізу. Доки торгівля з-під ніг буде мати попит, до тих пір це явище буде дошкуляти містянам.
 
До речі, у лабораторії неодноразово виявляли шкідливі речовини у молочній продукції, яйця глистів та гнилисті частини. Найбільше бояться експертизи продавці, які не дотримуються санітарних норм зберігання молочних продуктів або ж розбавляють молоко водою.
 
Відтак на нараді вирішили на тиждень дозволити усім без винятку реалізувати домашню молочну продукцію у "Продуктовому павільйоні" без оплати за місце. А від завтра усі порушники будуть обкладатися штрафами, а їхній товар – конфісковуватимуть.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: