fbpx

В'язні франківського СІЗО скаржаться на нестачу засобів гігієни та медикаментів

Суспільство 16:15, 25.09, 2014

Серед в’язнів франківського СІЗО проведено незалежне анкетування щодо виконання та дотримання їхніх прав, а також рівня забезпечення необхідними медикаментами, засобами гігієни.

В анкеті 72 запитання: про стать засудженого, вік, освіту, термін перебування, за якою статтею КК України засуджений, стан здоров’я, медичне забезпечення, харчування, переписки, дотримання прав тримання, прав та свобод та ін., повідомляє КУРС з посиланням на сайт міськвиконкому.

Опитування проводилося без присутності працівників установи. Планувалося опитати 24 особи, з них опитано – 10, всі є громадянами України, 5 з них вікової категорії від 35 до 50 років, інші молодші  від 18 до 35 років), освіта в основному середня, середня спеціальна. 

Установою створені умови для суспільної праці засуджених, загальноосвітнього і професійного навчання, соціально-виховної роботи. Всі опитувані належать до господарського обслуговування слідчого ізолятора, беруть участь у програмах "Фізкультура та спорт", "Підготовка до звільнення".

Засуджені стверджують, що необмежено можуть користуватися нормативно-правовими актами, які регламентують їх права та обов’язки: Загальною Декларацією прав людини, Конвенцією ООН захисту прав людини і основоположних свобод, КПК України,  КВК України та ін., користуються послугами адвоката. 

На території установи є дві каплички, де засуджені мають можливість забезпечити свої духовні потреби.  

Одночасно в анкетах відмічено, що недостатньо установа забезпечена необхідними медикаментами, засобами гігієни, в камерах немає холодильників для зберігання продуктів. 

Щодо якості харчування стверджують, що в меню щодня присутні риба чи м’ясо, оцінюють його стан як задовільний.

Матеріально-побутові умови в СІЗО – задовільні. На одного засудженого передбачено не менше 4 кв. м площі. 

Приміщення слідчого ізолятора потребує ремонту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: