fbpx

Вибори відповідають міжнародним стандартам, — Світовий конгрес українців

Політика 16:08, 25.05, 2014

Незважаючи на всі загрози і виклики, які передували проведенню позачергових виборів президента України, в СКУ відзначили велику явку виборців.

Міжнародна місія Світового конґресу українців (СКУ) зі спостереження за президентськими виборами в Україні зазначає, що явка виборців на дільницях висока і вибори відповідають міжнародним стандартам проведення демократичних виборів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СКУ, передає Дзеркало тижня.

В СКУ відзначили, що процес голосування у Києві ускладнений за рахунок одночасних виборів міського голови і міської ради. На виборчих дільницях спостерігаються великі черги — в 200-400 чоловік.

"Незважаючи на всі загрози і виклики, які передували проведенню позачергових виборів президента України, ми спостерігаємо велику явку виборців. Вибори проходять прозоро і демократично. Ті порушення, які зафіксовані спостерігачами СКУ, не повинні суттєво вплинути на результати голосування", — йдеться в повідомленні.

Місія СКУ також проводить моніторинг у закордонних виборчих округах. У списки для голосування в єдиному закордонному виборчому окрузі в 75-ти країнах світу на 114-ти виборчих дільницях внесено понад 474 тисячі українців.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: