fbpx

Вибираємо якісний ігровий ноутбук

Суспільство 18:50, 18.02, 2019

Сучасний ноутбук для комп’ютерних ігор – це потужна машина, яка не поступається десктопам у швидкості, якості графіки та інших показниках. При цьому вартість його менша, ніж повноцінного стаціонарного агрегата.

Кожний бренд пропонує свої геймерські комп’ютери. Наприклад, ноутбуки Asus серии FX504 будь-якої моделі здатні вразити навіть дуже вимогливого споживача. Однією з причин значного ігрового потенціалу є відеокарти GeForce GTX. Ба більше, на відміну від перших спроб зробити потужний та компактний ноут, відтепер це вдалося. Нове покоління гральних ПК – це не 5-6-сантиметрові машини, а значно тонші.

Отже, щоб обрати продуктивний, комфортний та стильний ноутбук, необхідно звернути увагу на кілька важливих складників.

1

Відеокарта

У всіх ігрових ноутбуках встановлена дискретна відеокарта, переважно від компанії NVIDIA. На сучасних ноутбуках це карти від GeForce GTX 1050 (1060) до 1080, причому останніх може бути дві на найбільш топових моделях. І якщо раніше відеокарти ставилися урізані, з припискою "М" в кінці моделі, то тепер встановлюють повноцінні версії з продуктивністю як у декстопних графічних карт.

Процесор

Вибір цього складника не досить великий. Однак провідним залишається Intel Core різноманітних конфігурацій та продуктивності. Орієнтуватися слід на потужність карти. Наприклад, для моделі з GTX 1050 – 1060 пасуватиме i5-7300HQ і так далі.

Оперативна пам'ять

Нові ігри вимагають все більше оперативної пам'яті. Тому 8ГБ буде вистачати навіть для більш-менш простеньких ігор. Отже, краще обирати ноутбук с 16ГБ пам’яті. Для просунутих геймерів – від 32ГБ.

Жорсткий (HDD) і твердотільний (SSD) диски

На сьогодні це найпопулярніше питання. З одного боку, звичний і, можна сказати, класичний HDD здається більш надійним. До того ж ПК з ним значно дешевші. З другого  прогрес на місці не стоїть і все більше виробників встановлюють у свої ноутбуки саме SSD-накопичувач. А це і більші потужність, ємність і безпека (завдяки відсутності рухливих частин навіть при падінні пристрою з таким диском втратити дані ризику немає). Отже, якщо хочете максимум потужності, пам'ять від 128ГБ – обирайте твердотільній накопичувач.

Дисплей

Важливим при виборі ноутбука є і дисплей, адже саме на нього будуть дивитися ваші очі весь час. Ігрові ноутбуки мають розмір від 15 дюймів і вище, до 21 дюймів в деяких випадках. Для отримання яскравого чіткого зображення досить і 15.6-дюймового екрана з роздільною здатністю FullHD. Щодо якості екрана, обирайте матовий з антибліковим покриттям. Це дозволить комфортно грати навіть на сонці.

Порти і охолодження

Перед тим як придбати ПК для гейму, експерти магазину АЛЛО рекомендують переконатися, що охолодження ноутбука не буде заважати вам. Важливо, щоб система охолодження була збалансована і не перевищувала допустимі межі шуму.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: