fbpx

Видавництво Discursus афішує новинки, які представить цього року на "Книжковому Арсеналі"

Культура 18:04, 28.05, 2018

31 травня розпочинається "Книжковий Арсенал" – одна з найважливіших подій для книголюбів і видавців України.

Видавництво Discursus підготувало підготувало кілька новинок, йдеться на сайті видавництва.

При надії. 

До цьогорічного "Арсеналу" в нас виходить книжка, над якою ми працювали чотири роки. Ідея проекту "При надії. Дев’ять особливих місяців" полягає в тому, щоб дев’ять українських письменниць розповіли в літературних творах про свій досвід вагітності. З нею ми й звернулися до Любові Якимчук, Ірени Карпи, Маріанни Кіяновської, Лариси Денисенко, Галини Петросаняк, Христини Козловської, Ольги Деркачової, Тетяни Мельник та Ірини Шувалової, які успішно створили оповідання й есе.

1

Книжка також має візуальну складову. На основі світлин з родинних архівів авторок художниця Катя Слонова створила колажі, які дуже вдало доповнюють тексти. В підсумку вийшов арт-бук з якісною поліграфією, який приємно тримати в руках, читати й дарувати.

 

"Ящірка та її хвіст" Христини Козловської.

Новою книжкою прози здивує читачів письменниця Христина Козловська. Її казки для дорослих "Ящірка та її хвіст" – історії "для душі": вони дають простір і для відпочинку від складніших творів, і для внутрішньої роботи. Письменник Мирослав Дочинець відгукнувся про книжку Христини так: "Її історії – не про дещо, а про ЩОСЬ. Про вічне і про змінне, як шкіра ящірки. А от що для ящірки є голова, а що хвіст – треба читати її казки-притчі і вгадувати себе. Бо ми теж нерідко ховаємо голову в пісок, а хвостом керуємося в пошуках напрямів.

2

Це прості історії про непрості речі – про особисте і вселюдське, про земне і небесне, про пошук правди і радості і, звичайно, про одвічну мрію вхопити за хвіст золотого птаха щастя. Кожне оповідання цієї прозорої прози вилущує зернину прихованих сутностей".

 

"Коли пркинешся" Ольги Деркачової.

В новій обкладинці представляємо "найкращий твір про кохання" за версією Всеукраїнського конкурсу "Коронація слова" – роман Ольги Деркачової "Коли прокинешся". Перше видання розлетілося так швидко, що багато спраглих читачів не встигли до нього дістатися. Запит збільшився і з виходом нового роману письменниці "Дім Терези", який ми видали щойно на початку року.

Прокинувшись після кількарічної коми, в яку Марта потрапила внаслідок аварії, вона усвідомлює, що нікому не потрібна.

3

Близькі люди навчилися жити без неї. Але чи були вони насправді близькими? Марті треба починати жити заново. Це можливо, якщо тебе оберігає кохання. Тепло долонь, ніжність слів, делікатність вчинків і справжність почуттів. А ще багато людяності. Проте залишається головне питання: хто ж винен у тій аварії?

 

Книги можна знайти в секції НОН-ФІКШН (В4), стенд № 23.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: