fbpx

Видавництво Discursus створює музей-архів Тараса Мельничука, де будуть його невідомі вірші

Суспільство 16:37, 02.11, 2018

Прикарпатське видавництво Discursus при підтримці Українського культурного фонду реалізує проект віртуального музею-архіву відомого українського поета з Івано-Франківщини Тараса Мельничука.

В мережі запрацювала сторінка Тарас Мельничук. Віртуальний музей-архів.

"Вона щойно створена, там ще зовсім мало матеріалів, але чи не щодня з'являтимуться нові й нові",  розповів про проект видавець Василь Карп’юк.

На фб-сторінці проекту вже зараз є світлини, відео і невідомий вірш Тараса Мельничука разом зі сканом рукопису.

1

До кінця місяця запрацює сайт, додає директор Discursus, в підтримку якого створена ця сторінка  музей-архів одного з геніальних українських поетів, де можна буде прочитати його раніше невідомі вірші, переглянути світлини, відео і аудіо з ним та про нього.

"Кілька років тому до мене потрапив певний об'єм рукописів Тараса Мельничука. Про це є окрема детективна історія, яка стане публічною згодом,  продовжує Василь Карпюк.  З того часу я мріяв про створення такого ресурсу, де можна б розмістити ці та інші матеріали про улюбленого поета, щоб не лише я, а й усі-всі могли мати до них доступ".

Завдяки підтримці Український культурний фонд команда Видавництво Discursus реалізує проект "Віртуальний музей-архів Тараса Мельничука", який не просто акумулює матеріали про окремого автора, а має на меті задати тон, в якому варто працювати зі спадками наших класиків.

Допомагають у цій справі Oksana Karpiuk і Myroslav Laiuk.

"Якщо маєте можливі експонати, то запрошую долучатися, щоб на одному ресурсі акумулювати максимум інформації",  звернувся до спільноти в  мережі кооррдинатор проекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: