fbpx

"Вигнані з раю": Галина Баранкевич презентувала альбом лемківських пісень

Культура 15:06, 22.05, 2015

Відома акторка та співачка Галина Баранкевич презентувала аудіоальбом лемківських пісень "Вигнані з раю". Презентація відбулася в рамках фестивалю "Час театру" на камерній сцені Івано-Франківського обласного муздрамтеатру.

Цей аудіоальбом особливий, він з родинними співами, зазначила акторка Івано-Франківського облмуздрамтеатру Галина Баранкевич.

Історія лемків рідна для неї, розповіла акторка на презентації. Бабуся Галини Баранкевич мала 11 років, коли в 1945 році її з родиною вивезли товарним поїздом із Лемківщини на Східну Україну. Багатодітна родина, яка мала тільки кілька годин на збір, взяла в дорогу, окрім найбільш необхідних речей, акордеон та скрипку.

"Доля вигнанця – нескінченний шлях повернення. Все, що ми маємо, це пісня як частина райського дому, як дороговказ, як наша душа і віра… У моїй великій лемківській родині Дзюбинських, Репелів та Галиків я знайшла джерело натхнення, яким хочу поділитися з Вами…" – коментує Галина Баранкевич лемківський світ альбому.

У альбом "Вигнані з раю" ввійшло 14 музичних композицій, повідомляє ГК. Серед них уже знані пісні "Под облачком", "Ішло дівча лучками", "Кед ми прийшла карта", "Ой, верше мій верше", а також малознані широкому загалу пісні, які Галина Баранкевич записувала в автентичних носіїв лемківської культури,  "Полюбила я Стефана", "На ґамбочки купцям малам", "Зродили ся терки за горами" та ін.

А вже знану франківським шанувальникам пісню "Полетів бим на край світа", Галина Баранкевич на сьогоднішній презентації заспівала разом із молодим складом театру.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: