fbpx

Виходить дитяча книга Тані Малярчук – з елементами апокаліпсису

Культура 20:35, 15.02, 2018

Дитяча книжка франківської письменниці Тетяни Малярчук з елементами апокаліпсису "Mox Nox" незабаром виходить у "Видавництві Старого Лева".

Відома письменниця Таня Малярчук, роман якої "Забуття" став "Книгою року ВВС-2016", написала свою першу повість для дітей. Письменниця показала в мережі ілюстрації до своєї нової книги для дітей і зазначила, що це її "улюблена химерна дитяча книжка з елементами апокаліпсису". 

"Тут немає людей (уже немає), але є ось такі крилаті істоти – птеропуси гігантеуси, – які живуть у наших містах і намагаються розгадати таємницю нашого зникнення. Художниця Катя Слонова – браво! Тепер я нарешті можу сказати це вголос. І всім, хто працював над книжкою, моя величезна вдячність. Сподіваюся, дітки, я не дуже вас налякаю", – написала Таня Малярчук. 

"Mox nox" – це історія химерної цивілізації рукокрилих істот, які заселили зруйновані міста після того, як звідти із невідомих причин щезли люди. Головна героїня птеропус Тереза намагається розгадати цю таємницю, а також вчиться розпізнавати справжніх друзів і боротися за правду, в яку вірить, анонсують видавці.

"Mox nox" з латинської означає "надходить ніч", – розповідає Таня Малярчук. – Така тривожна, апокаліптична назва пасує до тексту, який народився з моєї тривоги. Я боюся майбутнього, хоча чудово розумію, що зараз людство переживає часи свого найвищого розвитку".

"Mox nox" побачить світ у "Видавництві Старого Лева" – книга вийде через місяць.

"Для дітей від 10 років", – каже письменниця. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: