fbpx

Викладачка Прикарпатського університету стала суддею Верховного Суду

Суспільство 20:42, 07.05, 2019

Сьогодні доцент кафедри трудового, екологічного та аграрного права Навчально-наукового юридичного інституту Прикарпатського університету, кандидат юридичних наук Надія Багай урочисто склала Присягу судді Верховного Суду разом з іншими новопризначеними суддями.

Глава держави Петро Порошенко привітав новопризначених суддів і зазначив, що відтепер Верховний Суд працюватиме практично у повному складі – це загалом 193 судді. За словами Президента, чотири роки тому судова реформа розпочалася саме заради законних і справедливих рішень. Втім, сьогодні Верховний Суд є взірцем для інших судів і в плані відкритості, комунікацій із суспільством, мови судових рішень та інтенсивності роботи.

У березні 2019 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України завершила другий в історії країни конкурс на посади суддів Верховного Суду та назвала його переможців. У підсумку серед 78 переможців конкурсу – 54 судді (69%), 14 – науковців (18%), 7 – адвокатів (9%), 3 – із сукупним стажем (4%). Таким чином, Комісія рекомендувала на призначення майже 30% кандидатів, що раніше не працювали суддями.

Рейтинг кандидатів на зайняття 16 вакантних посад суддів Касаційного господарського суду в складі Верховного Суду очолила доцент кафедри трудового, екологічного та аграрного права Навчально-наукового юридичного інституту Прикарпатського університету, кандидат юридичних наук Надія Багай, отримавши 811,25 балів.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: