fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Викладачка Прикарпатського університету Світлана Романко представляла Україну на міжнародному колоквіумі в Індонезії

Викладачка Прикарпатського університету Світлана Романко представляла Україну на міжнародному колоквіумі в Індонезії

Суспільство 01:30, 24.09, 2015

У місті Джакарта (Індонезія) нещодавно відбувся XIII Міжнародний колоквіум Міжнародної академії екологічного права Міжнародного союзу охорони природи ООН на тему: "Біорізноманіття лісових і морських ресурсів".

Захід відбувався на базі найстарішого вищого навчального закладу Джакарти – Universitas Katolic Indonesia Atma Jaya. У роботі Колоквіуму взяло участь близько 160 науковців із 40 країн світу. Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника на заході представляла доцент кафедри трудового, екологічного та аграрного права Юридичного інституту Світлана Романко. Відвідання Колоквіуму науковцем Юридичного інституту відбувалось на грантовій основі і було профінансовано Міжнародним союзом охорони природи ООН, інформує прес-служба ПНУ.

Традиційно роботі Колоквіуму передувало проведення двох круглих столів на тему: "Forest Value Claims in the Global Economy: Social Justice and Sustainability Considerations" та "Teaching experiences" і "TCBC Strategic Plan and other collective actions". На них вчені обговорювали найважливіші аспекти лісового менеджменту в умовах глобальної економіки та поєднання економічних і соціальних факторів у процесі спеціального лісокористування, а також найкращі практики викладання еколого-правових дисциплін у світі, методи опитування та контролю знань студентів і інші важливі питання. Перед учасниками заходу зі своєю доповіддю на тему: "The Biodiversity Polisy and Forest Law of Ukraine: The Road to Where?" виступила і науковець нашого університету Світлана Романко.

Протягом Колоквіуму також відбувались майстер-класи та лекції відомих представників науки міжнародного екологічного права – проф. B. Boor (Австралія), судді Верховного суду Філіпін Hilario Davide та адвоката в екологічних спорах Tony Oposa (Бразилія), які наголосили на питаннях застосування законодавства у процесі захисту екологічних прав громадян.

Також протягом Колоквіуму відбулись презентації двох нових видань Академії –  International Environmental Law and the Global South (Cambridge UP, 2015) та Regional Environmental Law (Edward Elgar, 2015). Було організовано поїздку у Ботанічний сад м. Богор (площа – 87 га, 13,983 різних видів рослин та тварин, заснований у 1817 році) та поїздку на острів Прамука у Яванському морі, де збереглись поселення черепах та коралів.

У результаті Колоквіуму було продовжено участь Світлани Романко у роботі Комітету Академії з питань членства, досягнуто ряд домовленостей щодо співпраці із видання наукових публікацій, монографій, підготовки спільних грантових проектів, стажування у закордонних вузах.

Загалом у процесі роботи Колоквіуму було проведено 150 пленарних та секційних занять, на яких висвітлено важливі глобальні та національні проблеми забезпечення дотримання принципу сталого розвитку у користуванні лісами, вдосконалення системи та структури лісового менеджменту, лісової сертифікації та стимулювання ефективного раціонального лісокористування, охорони окремих видів рослин та тварин, створенню екологічної мережі, стану дотримання та виконання норм найважливіших міжнародно-правових документів щодо збереження біорізноманіття – Боннської, Бернської, Вашингтонської Конвенцій та багатьох інших.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: