fbpx

Виконком дозволив Марцінківу зібрати Раду старійшин

Суспільство 17:20, 01.03, 2018

На сьогоднішньому засіданні виконком Івано-Франківської міської ради затвердив положення про Раду старійшин при міському голові.

КУРС писав, що в Івано-Франківську створюють Раду старійшин, яка буде консультативно-дорадчим органом при міському голові.

Положення, що його сьогодні прийняв міськвиконком, визначає, що метою Ради старійшин є використання і передача міській раді накопиченого життєвого досвіду. Зокрема, у забезпеченні життя громади міста. 

Першими основними завданнями Ради старійшин, відповідно до документа, є моніторинг волевиявлення мешканців громади та контроль за реалізацією результатів волевиявлення. 

Серед інших завдань – участь у розробці стратегії міста, вирішенні комунальних та інших питань, організація заходів з обміну думками, як-от круглих столів, конференцій, семінарів тощо. 

При цьому координацію діяльності Ради старійшин здійснює міський голова. 

Рада має право отримувати інформацію від органів виконавчої влади і вносити пропозиції міському голові. 

Збиратися на робочі засідання Рада старійшин зобов'язана не рідше одного разу в квартал.

Персональний склад Ради затверджує міський голова. Голову обирає Рада, але не з-поміж себе – за поданням кандидатури міським головою. За голову має проголосувати дві третини складу Ради. Його заступника обиратимуть простою більшістю голосів. 

З правом дорадчого голосу на засіданнях Ради старійшин дозволено бути депутатам міської ради та представникам виконавчої влади. 

Рішення Ради старійшин міському голові мають рекомендаційний характер. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: