fbpx

Винних у забрудненні річки Рибниця на Косівщині притягнуть до відповідальності

Суспільство 10:21, 22.09, 2016

Спеціалісти Косівського міжрайонного відділу ДУ "Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України" відібрали проби води для мікробіологічних та хімічних досліджень з р. Рибниця в районі водоспаду "Гук" у Косові.

За результатами досліджень було виявлено бактеріальне забруднення води, про що було проінформовано Косівського міського голову та ДУ "Івано-Франківський обласний лабораторний центр МОЗ України". З цього питання була проведена нарада у першого заступника голови Косівської РДА за участю завідувача Косівського міжрайонного відділу.

Одночасно були відібрані проби води з р. Рибниця в межах житлової забудови м. Косова, сіл Соколівка та Город. За результатами досліджень виявлено бактеріальне забруднення води в м. Косів та с. Соколівка, про що були проінформовані органи місцевого самоврядування.

Крім того, правоохоронним органам було запропоновано розглянути питання про притягнення до відповідальності винних в забрудненні води річки Рибниця.

Моніторингові дослідження води в річці Рибниця тривають.

Нагадємо, 12 вересня міський голова Косова Юрій Плосконос звернувся до мешканців міста утриматися від купання у річці Рибниця.

Як писав КУРС, після цієї заяви міського голови Косова працівники НПП "Гуцульщина" провели терміновий аналіз чистоти води методом біоіндикації за індексом ТВІ. Аналізи підтвердили, що вода у річці Рибниця непридатна для водопостачання та купання.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: