fbpx

Студенти франківських університетів можуть поїхати на кількамісячне стажування до Німеччини

Суспільство 10:00, 09.04, 2019

Студенти Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу зустрілися з координатором стипендіальної програми німецької економіки для України від Торгово-промислової палати Андрієм Гончаруком.

Гончарук розповів студентам про можливості стажування на провідних підприємствах Німеччини та умови участі у програмі, інформує прес-служба ІФНТУНГ.

За словами Гончарука, основна мета програми: “Поєднуючи теоретичні знання, які отримують студенти в університеті, з практичними навиками, ми підтверджуємо, що освіта в Україні має високий знак якості й користується популярністю в країнах Європи”.

Стипендіальна програма німецької економіки для України  проект двосторонньої співпраці між Німеччиною та Україною, який був ініційований у 2014 році Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку (BMZ). Проект надає можливість українським студентам пройти стажування на провідних німецьких підприємствах, які представляють ключові галузі економіки.

Програма стажування для України започаткована у 2015 році, вона пропонує активним і мотивованим українським студентам, магістрам, аспірантам та випускникам університетів пройти стажування у провідних німецьких компаніях протягом 3-5 місяців. За цей час більш як 150 юнаків та дівчат стали учасниками цього проекту та підвищили свою кваліфікацію. Стажування розпочинається щороку 1 лютого.

Програма фінансується Німецьким міністерством економічного співробітництва та розвитку (BMZ) і компаніями, в яких стажуватимуться українські учасники.

Подати заявку можуть випускники або студенти вищих семестрів (на момент стажування щонайменше закінчених два курси) за такими напрямами: сільське господарство, фінанси, страхування, банківська справа, математика, економіка, дизайн та архітектура, транспорт та логістика, енергетика, машинобудування, економічна інформатика, мехатроніка, цивільне та промислове будівництво, електротехніка, комп’ютерні науки, хімія, політологія, германістика тощо.

Вікове обмеження для стипендіатів – 30 років. Заявник має володіти англійською і/або німецькою мовою. Наявність мовного сертифіката не є необхідною умовою. Більше інформації дивіться на сторінці програми: http://stipendienprogramm-ukraine.de/

Заявки подаються з 01.05 до 15.06.2019 на електронну адресу: bewerbungen-giz-stipendienprogramm-ukraine@giz.de

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: