fbpx

Вивчити історію міста за допомогою смартфона: у Франківську влаштували квест "Місто-зірка"

Суспільство 08:33, 12.08, 2018

У середмісті Франківська влаштували пізнавальний квест середмістям, участь у якому взяли 11 команд ентузіастів.

Прикарпатці вирушили старими будинками та пам'ятками, а дорогою розгадували різноманітні краєзнавчі загадки, пише 5 канал.

Родина Бабчуків команду для участі у краєзнавчому квесті сформувала з друзями. Наймолодші учасники опановували історію міста у школі, а дорослі вивчали під час екскурсій містом.

"Цікавимося історією міста, бо живемо в центрі Івано-Франківська і любимо наше місто. Якось вчора підготувалися", – розповідає учасниця квесту Лілія.

Загалом зібралося 11 команд. Кожна з них на старті отримала свій маршрут із 13 туристичними локаціями. Основне знаряддя квесту – смартфон.

Потрібно зчитати QR код за допомогою спеціальної програмки. Коли QR код зчитаний, людину відправляє на сайт "Голос історії" і там вона отримує всю інформацію про певне місце чи туристичну локацію.

Усього будівель з QR кодами – 11. Біля кожної учасники мають відповісти на запитання з історії міста. За правильну відповідь отримують бали.

"У кожного учасника є три можливості отримати бали. Перша можливість – він отримує обов’язково 5 балів за зчитування цього QR коду. Друге – це обов’язково відповідь на питання. І ще є можливість у команди заробити додатковий бал – це відповідь на додаткове питання", – пояснює волонтер Наталія Смаль.

Щоб повністю пройти маршрут квесту, учасники мають 2,5 години.

"Це дуже цікаво, це інформативно. Багато чого нового для нас. Тому що ці деталі такі історичні, вони завжди наповнені сенсом", – каже учасниця квесту Ілона Мурзова.

Цей маршрут організатори назвали "Місто-зірка". Щоб скласти його, співпрацювали з краєзнавцями та істориками. До переліку увійшли будівлі, які зазвичай гіди не включають до екскурсій.

"Вони цікаві, але чомусь ніколи ми на них не звертали уваги. Наприклад, той самий стадіон "Рух" чи давня в’язниця Діброва. Сучасний будинок Нацполіції і Служби безпеки України", – зазначає директор Центру польської культури та європейського діалогу Мар’я Осідач.

Такий історичний квест-маршрут організатори обіцяють проводити щовихідних. Залучатимуть і гостей міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: