fbpx

Вийти за межі стін: Павло Гудімов розповів, як модернізувати франківські музеї

Культура 11:23, 28.02, 2017

У вівторок, 28 лютого, в обласній філармонії провели семінар "Музеї. Модернізація. Мережа. Майбутнє". Спікером був український галерист і музикант Павло Гудімов.

За словами директора арт-центру "Я Галерея" Павла Гудімова, музей був і залишається центром культури. Але назріла потреба зробити так, щоби музеї працювали на більшу аудиторію.

"Музей – це спільна робота, яка пов’язана із креативом, програмами заохочення відвідувачів. Музей має виходити за межі своїх стін, бо музеї є сценою спілкування і центром інтелектуальної розваги", – вважає Павло Гудімов.

Гудімов додав, пише Репортер, що з фінансуванням музеїв є проблеми. На його думку, гроші треба залучати із різних джерел. Також, вважає галерист, треба корегувати роботу кроманди, адже репутація музею напряму залежить від його працівників.

Заступник голови ОДА Ігор Пасічняк вважає музеї консервативними структурами. Тому підтримує Гудімова в тому, що треба шукати нові підходи, аби дати музеям "нове життя".

"Ми маємо спадок нашої культури, який є доступним для мешканців та гостей міста і області. Та ми не маємо всіх добрих можливостей, – каже Пасічняк. – Саме тому ми організували семінар  щоби люди з інших областей, які переживають за цю сферу і хочуть щось у ній змінити, поділились своїм досвідом".  

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: