fbpx

"Вже прокурори нас жаліють": в Апеляційному суді скаржаться на кадровий голод

Суспільство 14:28, 06.02, 2018

Голова Апеляційного суду в Івано-Франківській області Богдан Гриновецький поскаржився, як важко працювати, коли суддів усе менше, а справ – більше.

Про це заявив сьогодні на прес-конференції голова апеляційного суду Богдан Гриновецький.

Він зазначив, що відкладення розгляду справ не завжди залежить від головуючого судді, і попросив не звинувачувати суддів в умисному затянуванні розгляду справ.

"Це проблема всієї судової системи, через те, що значна частина суддів пішла у відставку. Суддів сьогодні не вистачає. У недалекому минулому у нас працювали 38 суддів, а сьогодні у нас залишилось 18 суддів, у кримінальній палаті всього 6 суддів, у цивільній палаті є більше. У них мало не святе число  12, по числу апостолів. Навіть оце святе число явно є недостатнім",  зазначив Гриновецький.

Він висловив сподівання, що законодавці змінять ситуацію на краще і вирішать кадрову проблему суду. Очікує, що будуть оголошені конкурси на вакантні посади. 

"Поряд з тим, що ми розглядаємо велику кількість справ, всіх суддів зараз чекає кваліфікаційне оцінювання. Кожен суддя зобов'язаний пройти кваліфікаційне оцінювання. Якщо він відмовиться, то підлягає звільненню з роботи. Треба розуміти, що поєднання такої ситуації, коли над нами висить меч кваліфікаційного оцінювання, ми маємо розглядати масу судових справ", – поскаржився голова суду.

За його словами, кількість справ лише збільшується, а суддів стає менше.

"Навантаження збільшується, зарплата не збільшується. Кадровий голод не ліквідовують. От у таких умовах доводиться працювати", – додав Богдан Гриновецький.

Минулого року Апеляційний суд розглянув понад 8,5 тисяч матеріалів. З цих справ завершили розгляд 8,2 тисячі справ.

Суддя Богдан Кукурудз розповів, що суддів не вистачає кілька останніх років.

"Розумієте, недавно прокурор давав прес-конференцію і сказав, що суддів не вистачає. Уже прокурори нас жаліють", – сказав Кукурудз.

Як писав КУРС, 20 квітня 2017 року Богдана Гриновецького з другої спроби переобрали головою Апеляційного суду в Івано-Франківській області.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: