fbpx

Як 6-річний хлопчик почав заробляти $11 млн у рік на YouTube

Стиль життя 13:07, 13.12, 2017

На YouTube-небосхилі засяяла нова зірка – 6-річний хлопчик на ім'я Райан. Його канал з'явився відносно недавно, а сьогодні у нього 10 млн підписників і мільярди переглядів під відеооглядами іграшок, які хлопчик робить не без допомоги своїх батьків. У цьому році він увійшов до рейтингу найбільш високооплачуваних ютуберів світу з цифрою $ 11 млн на рік (всього на $ 1 млн менше, ніж у PewDiePie).

Журнал Inc. зібрав все, що відомо про історію успіху Райана від його батьків, пише AIN.UA.

Канал Райана називається Ryan's ToysReview і продюсується його батьками. Його прізвище не розголошується. Батьки також не називають своїх імен і тримають в таємниці місто, в якому проживають, – з міркувань безпеки. Все, що про них відомо: батько працює будівельним інженером, а мати була вчителькою хімії, але звільнилася з роботи, щоб займатися каналом сина.

Історія випадкового успіху

Кілька років тому Райан дуже полюбив дивитися огляди іграшок на YouTube. Він почав просити батьків зробити йому свій канал. І вони погодилися. Але спочатку ніхто не дивився огляди Райана.

Одного разу його мамі прийшла в голову ідея: зняти, як син грає не з однією іграшкою, як в більшості подібних оглядів, а одночасно з сотнею іграшок з популярної серії Pixar "Тачки". Ролик моментально став вірусним.

Називається він "100+ cars toys GIANT EGG SURPRISE OPENING Disney Pixar Lightning McQueen kids video Ryan ToysReview" і на сьогодні набрав вже більш як 800 млн переглядів.

"Я не знаю, чому стільком людям подобається цей ролик. Якби знала, я б зробила набагато більше таких", – зізнається мама ютубера.

У батьків не було ідей з розкрутки, стратегії і розуміння, як розвивати канал, – вони зробили його просто тому, що їх синові це подобалося.

"У нас не було досвіду на YouTube – я жодного разу в житті не завантажувала туди відео. Ми всьому вчилися в процесі".

Сам Райан став зіркою. "Коли ми виходимо в люди, в магазин іграшок або за продуктами, люди впізнють його і дуже радіють. Він вважає, що вони – його друзі, і хоче з ними гратися", – розповіла мама Райана.

На чому заробляє Райан

Аудиторія Райана – переважно діти від 3 до 7 років. І хоча ви навряд чи стали б дивитися його ролики, це величезний і дуже успішний ринок.

Популярність Райана дозволила йому стати учасником спеціальних YouTube-програм, які відкривають для нього більш високі рекламні ставки. Також сім'я підписала кілька прямих угод з брендами на розміщення спонсорських відео. І з моменту, коли індустрія іграшок помітила Райана, його сім'я потрапила у великий бізнес.

"Якщо продукт набирає десять або двадцять мільйонів переглядів, і ти бачиш, що Райану він подобається або іншим дітям він подобається, – це справляє величезний вплив на продажі", – говорить Джим Сільвер, СЕО сайту Toys, Tots, Pets, and More.

На каналі виходять ролики про те, як Райан потішно грається з різними іграшками, щось при цьому розповідаючи. Як підкреслює Washington Post, шестирічний хлопчик примудряється довго тримати інтригу – він поступово розкриває суть відео, а більшість його роликів містять слово "СЮРПРИЗ" в заголовку.

  • GIANT EGG SURPRISE
  • HUGE EGGS SURPRISE TOYS CHALLENGE
  • BALLOON POP SURPRISE
  • SURPRISE TOYS Giant Ball Pit Challenge

Не назавжди

Відео для Райана знімають батьки. Переважно вони влаштовують зйомки на вихідних, а редагування і продакшн роблять, поки він в школі.

Незважаючи на те, що хобі їхнього сина приносить вже $ 11 млн на рік, сім'я віддає собі звіт в тому, що це не назавжди. Рано чи пізно бізнес закінчиться, і мама Райана не жалкує про це.

"Поки йому подобається робити відео. Кожен раз, коли я говорю йому, що ми йдемо знімати, він дуже радіє. До тих пір, поки йому подобається і це не заважає його щоденному життю, ми будемо продовжувати. Але коли стане зрозуміло, що це вже не приносить йому задоволення – тоді прийде час зупиниться", – говорить вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: