fbpx

Як інструктор Лєвий вишколює новобранців? – франківський офіцер розповів про типового прапорщика в зоні АТО

Суспільство 18:55, 03.10, 2015

Офіцер прес-служби Західного оперативного командування, франківець, підполковник Тарас Грень описав у соцмережі типового старшого прапорщика теперішнього українського війська, який працює інструктором ЗСУ.

Свою розповідь Тарас Грень опублікував на сторінці у соцмережі Фейсбук. 

"Старше покоління громадян України добре пам’ятає художньо-кіношного героя радянської військової пропаганди прапорщика Волонтіра. Мужній з власною думкою та величезним досвідом. Чимало радянських хлопчаків мріяли стати саме таким воїном… 

Та то був інший час і інша держава. Тепер ми маємо своїх новітніх героїв. І їх проявила не постановка режисера, а страшне горнило війни. Один з цих мужніх людей старший прапорщик Сергій Лєвий. Небагатослівний, але завжди з влучним словом. Чоловік з сильним внутрішнім "я". Незважаючи на всі пересуди, які перейшли до наших Збройних Сил з військ СРСР, він завжди гордо каже всім, що його звання "прапорщик".

Пройшовши чимало різноманітних курсів, Сергій отримав великі знання. І зараз ділиться ними з мобілізованими бійцями. Адже не всі нюанси сучасного бою прописані в статутах чи посібниках. Багато що він знає з власного досвіду. А ще він багато співпрацює з капеланськими службами. Адже, на переконання цього справжнього старшого прапорщика Збройних Сил України, дух бійця нероздільно пов'язаний з його умінням воювати. І тому до відзнак нашого героя щойно додалась ще і медаль Української православної церкви київського патріархату "За жертовність та любов до України". 

Зараз Сергій в черговій ротації в зоні АТО. І тому рідні і близькі новобранців можуть бути спокійними, бо з їхніми братами, батьками, синами буде працювати справжній професійний інструктор", – написав про побратима Тарас Грень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: