fbpx

Як калушанин Володимир Комар успішно продає іграшки за кордон

Суспільство 15:43, 15.10, 2018

27-річний мешканець села Верхня Володимир Комар вже півтора року займається виготовленням еко-іграшок. Працює в основному з деревиною, адже вона до вподоби, і до того ж – ще й легка в обробці. За цей час він отримав ринок збуту не лише в Україні, але й за кордоном. Найбільшим попитом його іграшки користуються в США, Канаді та Австралії.

Все розпочалося з батькових інструментів та трьох тисяч гривень, які Володимир Комар позичив, щоб купити власне обладнання. Згодом дізнався про методи розвитку та просування власної продукції. Через півроку хобі чоловіка перетворилося в спосіб заробітку, пишуть Вікна.

Володимир працює з деревом, бо воно дуже легко піддається обробці. Крім того, екоматеріали – це зараз дуже актуально і популярно. Матеріали для роботи купує в будівельних супермаркетах чи на інтернет-сайтах.

Володимир каже, що робота починається з макету.

"Спочатку виготовляється макет, який переноситься на заготовку майбутнього виробу. Наступний крок – процес вирізання і шліфування, тобто забираються гострі краї, що кінцевий виріб був приємним на дотик. Далі вже залежить від типу іграшки. На деякі, наприклад, додатково потрібно зробити рамку чи коробку. Фінальними етапи є фарбування виробу, ну і, звісно, пакування іграшки. Працюю в домашній майстерні. Використовую звичайний лобзик, шліфувальні станки, станки для розрізування. Спочатку брав у батька інструменти першої необхідності, потім поступово придбав свої. Узагалі, почалося все із трьох тисяч гривень, які я позичив, щоб розпочати свою справу. Зараз повністю працюю на власному обладнанні",  розповів Володимир.

Ціни на іграшки залежать від об’єму роботи. Ось, до прикладу, ціна пазлів коштує в середньому 200 грн, веселки – від 300 до 600 грн, дитячого гризунця чи брилка – 40 грн.

Іграшками діти можуть не тільки гратись, а й розвиватись.

"Є дві методики, розроблені для дітей, які враховую при розробленні іграшок: Марії Монтессорі і Вальдорфської школи розвитку. Ці методики сповідують процес розвитку дитини через взаємодію із зовнішнім світом, тобто, коли дитина грається, вона пізнає зовнішній світ. Ось, наприклад, веселка навчає кольорів, пазли – розвивають логічне мислення, уяву, пам’ять", – розповідає автор іграшок.

Володимир почав виставляти свої роботи на міжнародну інтернет-платформу etsy.com для продажу товарів ручної роботи за кордоном. Там шукав покупців. Ріс рейтинг, позитивні відгуки і, таким чином, збільшувався продаж.

"Більша частина моїх покупців – це жителі США. Вони готові заплатити за ручну роботу більшу суму, ніж в Україні, тому що в них ці товари можуть коштувати значно дорожче. Також багато продукції купують канадці, австралійці й німці", – каже Володимир.

Відправляє товар замовнику Укрпоштою, оскільки вона має укладені контракти чи не з усіма країнами світу. 

В майбутньому Володимир хоче зробити свій бренд, логотип і розсилати товари по торгових мережах. Але поки що немає можливості, часу і, можливо, коштів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: