fbpx

Як понад сотню років тому банда грабіжників напала на потяг Станиславів-Львів

Наша історія 14:31, 24.04, 2017

У ніч з 25 на 26 серпня 1913 р. на залізничному маршруті Станиславів – Львів сталася пригода, яка дуже нагадувала кадр з гостросюжетного американського фільму.

Про це писала газета «Кур’єр Станиславівський» 31 серпня 1913 р.

Швидкий потяг № 2, який курсував за цим маршрутом, був затриманий невідомим зловмисником за допомогою стоп-сигналу неподалік села Давидова на Львівщині. Після того, як потяг зупинився, його зразу ж оточили кілька озброєних бандитів. Погрожуючи пістолетами, вони спробували ввірватися до поштового вагона. Але залізничні працівники проявили справжню мужність: вони швидко забарикадували двері й не дали бандитам проникнути всередину.

Зловмисники кілька хвилин обстрілювали вагон, але залізничники сміливо тримали оборону. У поштовому вагоні знаходились товари на величезну суму – близько 150 тис. корон. На допомогу працівникам поштового вагона незабаром прийшли залізничники з усього потягу, а також відважніші пасажири, тож бандити були змушені втекти. Станиславівська дирекція залізниць і жандармерія розпочали енергійне розслідування, але натрапити на слід зухвалих бандитів так і не вдалося.

Підготувала Олена Бучик для газети "Західний кур'єр".

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: