fbpx

Як провести духовні вихідні у Франківську

Стиль життя 07:58, 24.03, 2018

Весна не поспішає до Івано-Франківська, й ці вихідні обіцяють бути ще порівняно холодними. Але не настільки, аби ховатися вдома усі два дні. До того ж є кілька поважних нагод вийти до міста.

Хресна хода

Найважливішою і наймасштабнішою подією цих днів стане загальноміська Хресна хода, яка розпочнеться у неділю, 25 березня, о 14:00 год. від храму Царя Христа монастиря оо. Василіян, що на вул. Незалежності, 181 (мікрорайон “Майзлі”), та пройде центральними вулицями міста. Хресну дорогу очолить Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Кир Володимир Війтишин. Як і в попередні роки, основним наміром ходи буде молитва за мир та спокій в Україні.

1

До Хресної дороги закликають долучитися усіх вірян, які бажають досягнути просвітління та особливого зв’язку з Богом.

Минулого року Хресну дорогу пройшли кількадесят тисяч франківців.

 

Вшанувати жертв НКВС

Сьогодні, 24 березня, у місті оголошено Днем скорботи. У Дем’яновому Лазі перепоховають останки 134 жертв комуністичного терору, які знайшли у серпні минулого року під час розкопок на Княгинині

З 12.00 до 12.10 у всіх храмах міста та області дзвонитимуть у дзвони в пам’ять про закатованих людей. Опісля о 12.10 в меморіальному комплексі Дем’янів Лаз розпочнеться перепоховання останків закатованих людей, знайдених на Княгинині.

2

Щоб мешканці Франківська змогли вшанувати пам’ять цих людей, будуть їхати безкоштовні автобуси з різних куточків міста.

3

 

Майстер-клас з писанкарства

Готуємось до Великодня разом. Сьогодні можна помалювати з писанкаркою Іванною Равлюк. Чи знаєте ви, що українська писанка має понад 100 символічних малюнків? Можна буде спробувати нанести хоча б кілька на пасхальне яєчко. А допоможе у цьому майстриня.

Подія підходить як для початківців, так і для вмілих господинь.

Зареєструватись можна за допомогою гуглформи >>Телефон для реєстрації: 0993028849

4

Де: Перша сімейна ресторація Мулярових, Чорновола, 5.

Коли: 16:00

Ціна: 90 грн.

 

Підготуватися до ідеального весілля

Якщо ви чи ваші найближчі цього року планують весілля, то вам на “Pasage Wedding Festival 2018”. Весільні сукні, прикраси, квіти, візажисти та перукарі, фотографи – усе, що потрібно для єдиної події в житті, можна буде знайти в одному місці. Тут зберуться майстри весільної індустрії, які проконсультують навіть найпримхливіших наречених. Виставка триватиме два дні. Вдаване весілля покажуть відвідувачам наприкінці першого дня.

5

Де: “Passage Gartenberg”, вул. Незалежності, 3.

Коли: 24 березня з 10 до 19 год., 25 березня з 10 до 15 год.

Вхід безкоштовний.

 

Придбати інтерактивний #КалендарФранківськ

Ініціатива Франківськ Який Треба Берегти презентує свій новий проект #КалендарФранківськ. Для усіх франківчан (і великих, і маленьких) підготували яскравий, інтерактивний, життєрадісний подарунок. Можна розглядати красиві будівлі нашого міста і позначати важливі дати на календарі, можна зайняти дітей цікавою розмальовкою, можна разом усією сім’єю скласти Казкову Вежу.

У неділю, 25 березня, відбудеться зустріч з натхненницями проекту – Христиною Стринадюк та Марією Козакевич. Можна буде порозмовляти про місто, яке так любимо, а також помалювати.
6На зустрічі буде можливість придбати чудо-творчий комплект на тему архітектури міста, вартість 299 грн. Кошти, вже традиційно, будуть направлені на реставрацію старовинних дверей міста.

Де: Перша сімейна ресторація Мулярових, Чорновола, 5.

Коли: 14:00.

Вхід безкоштовний.

 

Пам’ятаємо про театр

Дві неперевершені вистави цими вихідними зможуть побачити глядачі у Франківському драмтеатрі.

Пам’ятаєте пісню про Готель “Каліфорнія” – готель-пастку, з якого неможливо виїхати за власним бажанням? Герої вистави-притчі “Готель двох світів” потрапляють у схожу ситуацію. Готель двох світів щильно зачинить за ними двері, і з того моменту вони чекатимуть лише одного – виходу. Вони ніколи б не зустрілися в звичайному житті: хлопець-мажор, президент, прибиральниця, маг Раджапур і звичайна дівчина Лора. Тож чи вдасться їм розібратись, що насправді відбувається в “готелі”? Скільки часу має пройти, перш ніж вони зможуть його покинути? І що буде після того, як відчиняться двері?
Сценічна візія Ореста Пастуха за мотивами п’єси Е.-Е. Шмідта.

7

Коли: 24 березня о 18 годині.

Де: Івано-Франківський облмуздрамтеатр, вул. Незалежності, 42.

Ціна квитків: від 30 до 100 грн.

 

8На численні прохання глядачів після 5-річної перерви Франківський драмтеатр повертає у репертуар комедію “Театр” Майкла Фрейна, яка мала шалений успіх на Бродвеї. Секрет її успіху в тому, що це унікальна нагода зазирнути за лаштунки театру! Купивши квиток на виставу, глядач опиниться на передпрем’єрній репетиції і побачить те, що зазвичай приховано від його очей. Ви тільки уявіть: перша година ночі, завтра прем’єра, а репетиція в самому розпалі… Що і як все там відбувається, розповісти неможливо – це треба бачити…

Коли: 25 березня о 18 годині.

Де: Івано-Франківський облмуздрамтеатр, вул. Незалежності, 42.

Ціна квитків: від 30 до 100 грн.

 

Подивитись сімейний казковий детектив

Обов’язково радимо провести час з рідними. У прокат вийшла сімейна анімаційна комедія “Шерлок Гномс”. Сміх та інтрига триматимуть глядача протягом усього мультика. Сюжет заплутає не лише дітей, а й дорослих.

Гномео та Джульєтта переїжджають до Лондона. Ох, скільки всього нового їх чекає, скільки пригод і відкриттів. Весна вже зовсім близько, тому всі садові гноми готуються до неї як можуть. Але по величезному мегаполісі проходить серія викрадень їхніх побратимів. Тепер кожен садовий гном боїться за свою цілісність, адже забрати можуть і його. І сталося найстрашніше – викрали всіх друзів Гномео і Джульєтти, тільки цю любовну парочку пронесло. Шукати зниклих гномів готовий найкращий сищик на Землі – Шерлок Гномс. Він разом зі своїм постійним супутником Ватсоном зробить усе можливе, щоб урятувати існування садових гномів.

Де: кінотеатр “Люм’єр”, вул. Грушевського, 3

Коли: субота, неділя – 10:05, 14:30, 16:30, 18:30.

Ціна: 50-65 грн.

Гарних вихідних!

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: