fbpx

Як у Франківську заробляють жебраки. ВІДЕО

Суспільство 15:31, 31.10, 2016

Ледь не половина прохачів – успішні бізнесмени. У їхні руки за місяць потрапляє більше грошей, ніж заробляють лікарі чи вчителі. Їхні тексти зазвичай починаються однаковими словами: "Люди добрі, допоможіть!" У вуличний бізнес потрапляють навіть немовлята.

Журналістка "Народного контролю" Оля приміряла на себе роль жебрачки. Поряд з міською ратушею місце людне, більшість перехожих проходить повз. Але за якийсь час вже є перші гроші.

Де прибуток – там і проблеми. Щойно бабуся присідає, до неї підходять невідомі чоловіки. Згодом помічають, що вона не одна, та підходять до знімальної групи, не підозрюючи, що потрапили в об'єктив камер. Вони проти того, щоб вона тут сиділа. Кажуть, що не можна. Але зрозумівши, що жінка не жебрачка, – втекли.

При вході на центральний ринок журналістка, прикинувшись, що збирає гроші на лікування брата, заробила за неповні три години 174 гривні. За день так можна заробити щонайменше 500 гривень. За місяць – 10 тисяч.

Чи не найбільш ласий шматок можна вхопити на вокзалі, а коли в руках немовля, то прибуток зростає в рази.

Правоохоронці кажуть, що управи на них немає.

"Є такі, що нас бачать, одразу повертаються і тікають, а є такі, що одразу йдуть на спілкування. Але в правовому полі це питання вирішити неможливо", – кажуть патрульні.

Психологи кажуть, що людина, яка потребує допомоги, мовчки сидить, а шахраї розповідають цілу історію свого лиха, вона маніпулють темами, які викликають жалість та співчуття. Також радять: краще людині купити їжі, ніж давати купюрами.

Більше – у сюжеті.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: