fbpx

Як у Криворівні бійці гуцулами стали

Культура 18:07, 12.03, 2015

На Прикарпатті завершився дев'ятий заїзд психологічної та соціальної реабілітації бійців за проектом "Творча Криївка". Приймали військовиків у Криворівні на Верховинщині.

За весь період перебування для хлопців, які приїхали на реабілітацію, організували чимало цікавих заходів, зустрічей, екскурсій. Зокрема, бійці зустрілися зі школярами та вчителями Криворівнянської школи, де для них організували концерт та святковий обід. Під час зустрічі хлопці розповіли учням про своє перебування в зоні війни. Прощаючись з дітьми, бійці отримали від них символічні подарунки.

Крім того, з бійцями зустрілися сільський голова Василь Зеленчук та настоятель Криворівнянської парафії отець Іван Рибарук.

Також учасники проекту побували у садибі-музеї "Вишиванка", музеї Романа Кумлика, для них було організовано екскурсію околицями Верховини та похід на оглядову вишку. До проведення екскурсій, допомоги в організації харчування долучилися місцеві волонтери, активні жителі району, інформує прес-служба Верховинської РДА.

Незабутнім для хлопців став майстер-клас з ліплення вареників та катання верхи. Чудові краєвиди, спілкування з привітними людьми надихнуло їх створити нові художні шедеври. Саме малювання сприяє психологічному розвантаженню, відзначила ініціатор проекту Віталіна Маслова. Протягом всього періоду перебування з бійцями проводили заняття психологи, займалися масажисти.

Як розповідають хлопці, для них реабілітація в Карпатах – це неймовірний відпочинок і незабутні враження: "Ми щиро вдячні за можливість відпочити та набратись сил, ми відчули тут справжній дух вільної України". 

Фото  "Творча Криївка".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: