fbpx

Як в Івано-Франківську відзначать свято Покрови. ВІДЕО

Суспільство 21:17, 12.10, 2018

Під заступництвом Пресвятої Богородиці. В Івано-Франківську відзначать свято Покрови з усіма почестями, адже ця дата офіційно визнана Днем заснування українського козацтва, річницею створення УПА та вшанування захисників Вітчизни.

Профільні відділи міськвиконкому анонсували насичену культурно-масову програму. За християнською традицією святкування розпочнеться з молитви.

Опісля святкових богослужінь іванофранківців запрошують на урочисту ходу. Марш громадськості завершиться в Меморіальному сквері. Святкові заходи триватимуть упродовж вихідних. Департамент культури організовує тематичні виставки, патріотичні концерти та козацькі забави.

До відзначення Покрови долучилися освітяни. В навчальних закладах Івано-Франківська відбуваються тематичні прес-інформування та історико-пізнавальні позакласні уроки. Школярі готуються до загальноміського фестивалю "Козацький дух".

Комунальники займаються святковим благоустроєм у середмісті. На головних спорудах Івано-Франківська замайорять національні прапори. Понеділок, 15-го жовтня, вихідний з нагоди свята.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: