fbpx

Як внаслідок освітньої реформи зміниться середня школа

Суспільство 17:43, 28.08, 2016

Заслужений вчитель України Віктор Громовий, який брав участь у розробці Концепції розвитку освіти на 2015 -- 2025 роки, пояснив, якою буде профільна школа.

"Нині у 5 класі й в 11-му дітей навчають однаково. У рамках профільної освіти старшокласник зможе обирати одне з двох спрямувань навчання. Або академічне – із поглибленим вивченням деяких предметів з орієнтацією на продовження навчання в університеті. Або професійне – поряд з отриманням повної загальної середньої освіти воно дозволить отримати першу професію (а за бажання – продовжити освіту), – розповів він газеті Експрес.

Форми, методи, зміст навчання у різних ступенях школи будуть різними. У старших класах практикуватимуть напівуніверситетські лекції, проведення дискусій, семінарів, підготовку проектів.

Старша профільна школа існуватиме паралельно зі системою професійної освіти, яку теж реформують. Профільні школи не будуть ПТУ, що, в уявленні дітей, готують слюсарів (хоча слюсарі більш потрібні нині, ніж юристи чи економісти). Це будуть професійні заклади освіти, що готуватимуть людей тих спеціальностей, котрі найбільше потрібні на ринку праці. Вони функціонуватимуть у зв'язці з роботодавцями, з місцевою владою.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: