fbpx

Як зацікавити "немузичних" учнів: у Франківську збирають кошти на Music Room

Культура 12:08, 07.04, 2018

Зараз технічний прогрес стрімко випереджує розвиток творчих можливостей, тому школярам важко сприймати різножанрову і особливо класичну музику. А на уроках вчителя обмежують ще й навчальний план та програма. Тому у вчительки музики Марії Мартюк виникла ідея зібрати Music Room.

Марія Мартюк працює вчителем музичного мистецтва в Католицькій ЗОШ ІІ-ІІІ ст.-гімназії св. Василія Великого міста Івано-Франківська.

"У таких умовах народжуються експериментальні рішення. Для наших музичних занять цим рішенням стала ідея Music Room. У музичному класі без музичних інструментів не обійтись!" – зазначає Марія. 

На переконання вчителя, праця з музичними інструментами забезпечує учням розвиток навичок музикування, створення музичних форм, аналізу сучасних музичних жанрів, висловлення своїх почуттів музикою.

"З музичними інструментами учні зможуть справді зануритися у музичний світ (у теорію музики), відтворювати сучасні музичні хіти, познайомляться з музикою "на ділі" та перетворяться на справжніх композиторів. Це змінить весь навчальний процес і вимагатиме від них праці над музикуванням. Впевнена, що на таких заняттях зросте і зацікавленість самим предметом",  вважає Марія Мартюк.

Навіть при наявному забезпеченні вчитель разом з учнями на уроках багато працюють над розумінням ритмічного значення в музиці, вчаться нових ритмічних малюнків та намагаються поєднувати сучасні пісні з перкусійними інструментами (дзвіночки, тамбурин, трикутник).

Жінка переконана, що брак музичного обладнання не дозволяє рухатися вперед. Тому ініціювала збір коштів на придбання інструментів для уроків музики на платформі GoFundedЗагалом потрібно на реалізацію задуму 52 439 гривень. Наразі вдалося зібрати майже половину суми. До завершення збору коштів залишається дев'ять днів.

Так, перш за все планується придбати кахон, синтезатор, тамтам (джамбе). Також знадобляться активна колонка для підключення музичних інструментів, кабелі та медіателевізор. Так школярі зможуть не лише продукувати музику, а й бачити, як твориться музика за допомогою аудіовізуального супроводу.

1

"Ми віримо, що цей проект зацікавить музичним мистецтвом навіть найбільш "немузичних" учнів, зробить уроки більш творчими та активними як для вчителя, так і для школяра", – додає Марія Мартюк.

Вона також розповіла, якщо учні проявлятимуть інтерес до таких уроків, то на базі Music Room, можливо, організують гурток, куди у позанавчальний час зможуть приходити діти з різних шкіл. 

Небайдужі можуть підтримати проект за посиланням >>.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: