fbpx

Як би не казились зараз противники «євроблях», вони вже програли, – Дмитро Гнап

Суспільство 12:10, 08.09, 2017

Відомий журналіст-розслідувач Дмитро Гнап проаналізував аргументи прихильників і противників "євроблях" – автомобілів на іноземній реєстрації, власники яких днями блокували урядовий квартал у Києві.

Про "євробляхи". Давайте оцінимо аргументи тих, хто проти, пише на своїй сторінці у фейсбуці Дмитро Гнап

1. "Євробляхи  це незаконно!"  кажуть противники "литовських номерів". Аякже. Податки, введені державою, навіть грабіжницькі  завжди законні. "Все, що робив Гітлер в Німеччині, було законно". Тільки от людей в печах палили. Законно. Проблема в тому, що драконівські податки, якими влада цілком законно обкладає своє населення, рано чи пізно призводять до бунтів чи повстань (Див. "Бостонське чаювання", "Повстання майотенів", "Соляні бунти" і т. д.). Тому що закон і справедливість  часто різні речі. І правляча верхівка в гонитві за баблом, маючи в кишені парламент, центральне телебачення і Конституційний Суд може приймати будь-які закони. Навіть відверто бандитські за духом і літерою. Але законні. Даруйте за тавтологію. "Диктаторські закони" 16-го січня ми вже забули? "Подчіняйся, а потом обжалуй"  а це вже свіженьке. Стягнення найвищих податків на авто на континенті на законних підставах  з цієї ж опери. Тільки не треба потім дивуватися, коли обурені громадяни викидають вас за карк з кабінетів. А ви, тримаючись кігтями за позолочені крісла, називаєте їх "радікаламі і екстремістамі с Грушевского".

2. "Євробляхи  це недоотримані бюджетом податки". Тут я погоджусь із своїм колегою Денисом Казанським: гріш нам ціна як державі, якщо маленька Литва може жити і розвиватись без грабіжницьких автомобільних мит, а велика і багата ресурсами Україна без цих мит пропадає. А ще давайте пригадаємо такі слова і словосполучення: "розкрадання банківського рефінансування НБУ", "Роттердам +", "ОПЗ", "Центренерго", "Укрзалізниця"  це чорні діри, в яких зникають десятки мільярдів бюджетних гривень сьогодні. Мільярдів, які з головою покрили б нестачу надходжень від автомобільних мит. Якщо нинішній владі припинити красти. Ну так, але хто я такий, щоб говорити про корупцію на "Роттердам +"? Піди, помий під'їзд і вкрути лампочку. І заплати податки. А влада краще знає, що робити з цими податками і тарифами.

3. Пишуть: "Євробляхи  це небезпечно, бо у випадку ДТП винуватця не знайдеш!". Ах точно, точно, я забув, що наші тюрми забиті мажорами, які на джипах з українською реєстрацією вбивають простих громадян. І водіїв на "євробляхах" просто нема куди вже пакувати. Еге ж? Як там Стасік Толстошеєв? Як там Денис Молоток? Для цих хлопців "євробляхи"  западло, тому вони успішно вбивали людей і таранили патрульні "Пріуси" на Мерседесах з українськими номерами. І прекрасно почувають себе на волі сьогодні. Тому що коли замість справжньої поліцейської реформи у нас "перевдягання мусорів", то байдуже, на яких номерах коїться ДТП, хоч на новозеландських. Винуватця ніхто шукати все одно не буде. А якщо і знайде, то прокуратура за "долю малую" намалює йому чергову довідку про "епілепсію за кермом", "діарею" і "золотуху". В той час, як, до прикладу, німецька поліція, знайде тебе і на албанському номері.

Останнє. Якби не казились зараз противники "євроблях", вони вже програли. Тому що машин на єврономерах ставатиме тільки більше в Україні. Тому що ніхто не буде платити 12 тисяч доларів за те, що на сусідньому ринку коштує 2 тисячі. Попри будь-які законодавчі підстави, ця влада ніколи не наважиться штрафувати людей і відбирати їхні машини на "євробляхах". 
Бо влада знає, що ми знаємо про "Роттердам +", "рефінанс", "ОПЗ" і т. д. І щоб зберегти ці смачні теми, зрештою, змушена буде узаконити ситуацію, коли ледь не півкраїни їздитиме на литовських номерах. "Ви не заважаєте нам красти, ми не заважаємо вам жити"  такою буде суспільна угода по темі "євроблях" за якийсь час. Запомнітє етот твіт.

P.S. У нас з дружиною "Хюндай Акцент" 2014-го року, куплений в салоні "Богдан-Моторз" з київською реєстрацію. Привіт Петру Олексійовичу та його бізнес-партнерам по автомафії.

Як писав КУРС, 6 вересня власники автомобілів із європейськими номерами перекрили рух транспорту поблизу Верховної Ради. Власники авто на єврономерах у Франківську підтримали столичну акцію протесту

Раніше Віктор Загреба у своєму блозі на КУРСі пояснював, чому потік "євробляхи" треба зупинити, поки не пізно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: