fbpx

Янукович звернувся до Зеленського. ОНОВЛЕНО

Суспільство 10:15, 22.04, 2019

Президент-втікач, визнаний винним у державній зраді, Віктор Янукович відкритим листом у ЗМІ привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах і назвав вибір українців 21 квітня "мудрим".

Віктор Янукович, який переховується в Росії від відбування покарання за державні зраду, привітав Володимира Зеленського з перемогою на виборах президента-2019. Звернення пресі передав прес-секретар Януковича Юрій Кірасир, передає КП в Украине.

"Шановний Володимире Олександровичу! Я щиро вітаю Вас з обранням на посаду Президента України. Українці довірили Вам цю посаду в найважчий для нашої країни момент історії. Миролюбний український народ розколотий і радикалізований як ніколи раніше. Братовбивча війна на моєму рідному Донбасі щодня забирає життя українців і знищує колись процвітаючий край", – написав колишній глава держави.

У своєму листі Янукович звинувачує Петра Порошенка за страждання українського народу, вибір якого 21 квітня називає "мудрим".

"Зараз перед Вами стоять нелегкі завдання. Головні – принести нашій країні мир, об'єднати і примирити український народ. Відновити законність і справедливість. Поліпшити добробут українців… Я хочу низько вклонитися мудрому українському народу, який не дав себе обдурити, не піддався на провокації і брехню, а зробив усвідомлений вибір. Українці довірилися Вам і сподіваються на те, що Ви повернете нашому народові мир і процвітання. Не підведіть їх", – йдеться в листі Януковича.

Спікер штабу "Зе!" Дмитро Разумков на запитання про те, що Володимир Зеленський думає про підтримку екс-президента, який ганебно втік з країни, відповів: "Обійдемося!"

"Протягом всієї кампанії команда Зеленського отримувала "підтримку" від російських пропагандистів та колишніх українських чиновників. Ми обійдемося як без їхньої підтримки, так і без привітань",  сказав Разумков, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур президентських виборів. Порошенко визнав свою поразку, але пообіцяв не йти з політики.

Світові лідери вже почали вітати Володимира Зеленського з перемогою. Наразі Зеленського привітали з перемогою на виборах президент США Дональд Трамп, президент Польщі Анджей Дуда, президент Франції Емманюель Макрон, президент Вірменії Нікол Пашинян, канцлер Австрії Себастьян Курц, голова Європейської Ради Дональд Туск, Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, Європейський комісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган, міністр закордонних справ Великої Британії Джеремі Хант, Посольство США в Україні.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: