fbpx

Японці подарували техніку на розвиток Суспільного мовлення в Івано-Франківську

Суспільство 17:18, 06.12, 2017

У рамках партнерства з японським суспільним мовником NHK Івано-Франківська філія Суспільного отримала новий комплект обладнання для виробництва новин.

Урочисте вручення техніки відбулося під час координаційної наради з представниками технічних департаментів регіональних філій ПАТ "НСТУ".

У комплект входять смартфони, які дозволяють організовувати зйомку та прямі включення, а також роутер. Спеціальна програма LiveU, встановлена на пристроях, дозволяє об’єднувати інтернет 3G, який є в телефоні, і Wi-fi, який роздає роутер. Завдяки цьому виникає ширший і більш стабільний канал. Це значно підвищує імовірність того, що включення відбудеться за будь-яких умов. Також це програмне забезпечення оптимізує передачу відеостріму для різного рівня одержувачів і дозволяє журналісту обмінюватися сигналом із продюсером, який працює на базі. У комплект також входить комп’ютер із програмним забезпеченням для прямих трансляцій V-Mix. Усе програмне забезпечення, встановлене на пристроях, має офіційні ліцензії.

"Представники японського суспільного мовника раніше мали зустріч із працівниками Івано-Франківської філії НСТУ. Ознайомившись із умовами роботи українських журналістів – а на Івано-Франківщині переважає гірська місцевість, тому значно гірше покриття інтернету – представники NHK вирішили надати колегам комплект техніки, який суттєво спростить і покращить їхню роботу. Подароване обладнання, зокрема система LiveU, дозволяє оперативно робити прямі включення в новини як ТРК "Карпати" (Івано-Франківська філія), так і в прямий ефір каналів UA: ПЕРШИЙ і UA: КУЛЬТУРА. До того ж, завдяки цьому обладнанню журналіст у польових умовах матиме змогу публікувати новини в цифрових мережах. А функціонал і програмне забезпечення смартфонів дозволяють знімати відеоматеріали такої самої якості, як і стандартна телекамера. У підсумку, ця техніка допоможе журналістам забезпечити щоденні випуски новин актуальними і якісними сюжетами", – пояснив технічний директор ПАТ "НСТУ" Юрій Бойчук.

Як зазначив виконавчий директор ПАТ "НСТУ" Олександр Лієв, наступного року заплановано суттєво оновити технічні потужності регіональних філій, тож сучасне обладнання для виробництва новин поступово з’явиться в усіх регіонах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: