fbpx

Ярема Стецик презентував колекцію "Ремонт хреста" з краєвидами Карпат. ФОТО

Культура 12:09, 05.05, 2016

Сьогодні у франківській "Сімейній світлиці Мулярових" художник Ярема Стецик відкрив виставку картин "Ремонт хреста".

Колекція "Ремонт хреста" – це 12 живописних полотен, мальованих з натури або під враженнями гір. Усі картини відображають настрої автора протягом останнього року.

"Ремонт хреста" – це моє внутрішнє. Це не стосується намальованого хреста на картині. Вийшло так, що на картинах навіть немає релігійних натяків, немає прямих натяків. Тобто вони тут всюди є, але вони глибші – через природу, через малювання, через чесність",  розповідає художник.

Ярема Стецик стверджує, що в його житті настав етап, коли він намагається справлятися зі складними ситуаціями, аніж відкладати їх.

"Якщо я раніше відмазувався від якихось складних ситуацій, то тепер прийшов період такий, що бачу в цьому силу. Хрест – це як знаряддя. Це предмет, за допомогою якого вбили Христа, але цей предмет нам є і спасінням. Тобто якщо ми несемо хрест, то цей хрест, якщо він великий і повний, дає нам силу, а якщо ми підрізаємо його, то ми силу цього хреста наближаємо до нуля. Зараз в мене такий період, що я не відмазуюсь від обов’язків і напрягів, а я їх збираю, засверлюю, скручую саморізами",  розмірковує автор експозиції.

Колекція є продовженням серій нових малюнків про Карпати – колекцій "По Перкалабі", "Викинь телевізор – купи картину", "Афини", "Відчуття раю", "Карпадон". 

Це шоста з відомих і презентованих у різні роки експозицій (2009, 2011, 2013, 2014, 2015) у різних міських середовищах – від мистецьких галерей до ресторацій. 

Виставку можна оглянути у ресторації Мулярових протягом травня.

Читати також: За тиждень в Івано-Франківську стартує фестиваль "Вгору серця"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: