fbpx

Яремчанська міськрада засудила візит озброєної "Національної дружини" до Микуличина

Суспільство 08:15, 27.02, 2018

Відповідне звернення депутати Яремчанської міськради одноголосно підтримали на 20-му позачерговому сесійному засіданні (№315/20/2018 від 23.02.2018 року).

Адресували його президентові, прем’єр-міністрові, генпрокуророві, голові СБУ, Нацполіції, МВС та керівництву області.

Громада села Микуличин стурбована появою організованої групи невідомих осіб в камуфляжній формі, йдеться у зверненні.

Зокрема, місцевій громаді не зрозуміло, чому "захищати ліс" нацдружинники прибули зі зброєю саме на Яремчанщину і якими є джерела їхнього фінансування. 

Нагадаємо, 14 молодиків спортивної зовнішності з Харкова, Києва, Львова та Івано-Франківська приїхали на Яремчанщину, за їхніми словами, аби виявляти незаконні вирубки лісу. При цьому вони не пред’явили жодних документів, які б посвідчували їх особи та законність підстав діяльності в селі Микуличин. При собі мали зброю та набої до неї. Натомість місцева громада, члени самооборони Микуличина і місцеві атовці забили на сполох та викликали поліцію. 

Звернення про незаконну діяльність нацдружинників на Яремчанщині підтримали усі фракції Яремчанської міськради.

Депутати вважають, що дії громадського формування "Національні дружини" на території с. Микуличин з виявлення незаконних рубок лісу призвели не до виявлення правопорушень у сфері охорони лісової галузі, а навпаки – спричинили порушення спокою та обурення громади.

"Я вважаю, що "Національні дружини" – це проект Авакова, який створили перед виборами. Зараз вони хочуть наводити порядок у лісі, а в 2019 році будуть наводити порядок на виборах. 

Окрім того, "нацдружина" заїхала в Микулучин саме туди, де фірма ТОВ "ПАРІ", до якої пряме відношення має екс-регіонал Злочевський, хоче видобувати нафту і газ. Чи це не випадково, що ми їх зустріли саме тут?" – коментує ситуацію депутат Івано-Франківської облради від фракції "ВОЛЯ" Андрій Марійчин.

Відтак депутати Яремчанської міськради вимагають забезпечити проведення у встановленому законом порядку швидкого, повного та неупередженого розслідування наведеного факту та притягнути винних осіб до відповідальності.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: