fbpx

Єпископ зі сином в УПЦ КП готували замах на Патріарха Філарета

Суспільство 09:57, 28.07, 2018

Позаштатний єпископ Української православної церкви Київського патріархату Севастіан (в миру Возняк Михайло Ярославович) готував замах на Патріарха Київського Філарета.

Про це йдеться в журналі засідання Священного Синоду 27 липня 2018 року на сайті УПЦ КП.

"25 травня 2018 року позаштатний єпископ Севастіан (Возняк) разом зі своїм сином увечері в неприйомний час у світському одязі увійшов в резиденції Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та мав намір потрапити в особисті покої Предстоятеля, який в цей момент вечеряв в трапезній. Почувши, що хтось пройшов по коридору, з дверей кухні вийшла економ Патріархії черниця Варвара, на яку зазначений єпископ Севастіан (Возняк) відразу напав, направивши їй в обличчя сльозогінний газ з заздалегідь приготованого балончика. Після цього батько і син зникли з місця злочину", – йдеться в повідомленні.

Крім того, уточнюється, що правоохоронці з'ясували деякі обставини, які явно підтверджують підготовку замаху.

"Наслідком, проведеним правоохоронними органами, встановлені обставини, які дають підставу стверджувати обдуманість зазначених злочинних дій і завчасне приготування до них", – відзначили в УПЦ КП.

При затриманні правоохоронними органами позаштатний єпископ Севастіан (Возняк) "визнав свою участь у вказаних подіях, пояснивши свій вчинок прагненням потрапити до Патріарха на прийом, хоча він, як багаторічний клірик Київської єпархії, а згодом єпископ Чернігівський і Ніжинський, добре знайомий з розпорядком прийому і знав про те, що у вечірній час без попередньої домовленості він не здійснюється".

Возняк був звільнений від управління Чернігівською єпархією ще в 2008 році. Мотивом звільнення він вказав "особисті причини", пише Апостроф.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: