fbpx

"ЄРЦ" встановлює дешеві і неякісні вікна у під'їздах франківських будинків, – Чудак

Суспільство 15:53, 09.09, 2015

Івано-франківський підприємець Геннадій Чудак спростував заяву комунального підприємства "Єдиний розрахунковий центр" про виділення одного мільйона гривень підприємству “Прикарпатпродпромінвест” на заходи з енергозбереження. Він також продемонстрував якість вікон, які ставить "ЄРЦ" у рамках програми "Теплий дім".

Зазначимо, вчора на сайті Галка з’явилося повідомлення про те, що ЄРЦ перерахував у 2014 році підприємству "Прикарпатпродпромінвест" 925 тисяч гривень на утеплення стін і встановлення металопластикових вікон. Власником підприємства є Геннадій Чудак, який також є учасником "Громадського руху "Народний контроль".

"В ЄРЦ вважають, що активна критична кампанія з боку "Народного контролю", розпочата в 2015 році, прямо пов’язана зі спонуканням підприємства до продовження комерційної співпраці з паном Чудаком. Який, ймовірно, є одним зі спонсорів прикарпатського "Народного контролю", – пише сайт "Галка", редактором якої є секретар наглядової ради, а фактично керівник "ЄРЦ" Вадим Войтик. Як відомо, Войтик є ставлеником міської "Свободи". 

Натомість, підприємець каже, що саме "ЄРЦ" чинить тиск на нього і відмовляється підписувати з ним договір через політичні мотиви.

"Моє підприємство зазнало тиску з боку "ЄРЦ". Раніше я в них був підрядником, ми встановлювали якісні металопластикові вікна. Вадим Войтик виклав у соцмережах договори, які мали бути зі мною підписані… Працівники ЄРЦ висловилися неофіційно, що договори не були підписані з політичних міркувань", – зазначив Чудак.

Він зазначив, що у 2014 році і справді встановлював вікна у двох будинках в Івано-Франківську. Попри те, що роботу виконали якісно, продовження співпраці не відбулось. Геннадій Чудак продемонстрував свою роботу на вулиці Лепкого, 1.

"Ці металопластикові конструкції зроблені з 5-камерного профілю, є двокамерний енергозберігаючий пакет, і вони укомплектовані однією з найкращих німецьких фурнітур. Вікна закриваються і відкриваються. Все зроблено бездоганно. Також зроблені відкоси. Роботу було прийнято актом прийому-передачі виконаних робіт", – розповів Чудак.

12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зараз ЄРЦ встановлює у під'їздах вікна, які залишають бажати кращого. Одним із таких є будинок на вулиці Ленкавського, 1. Перше, що впадає в око, – це замалі профілі, встановлені на пінопласт і сумнівної якості кріплення. Вікна погано відкриваються. Чудак каже, що ці вікна виготовив найдешевший виробник України, фурнітура також "бюджетна". З порушенням усіх вимог у вікнах однокамерні склопакети, що суперечить нормам енергозбереження, згідно з якими мають бути двокамерні. Взимку такі вікна запотіватимуть, а під'їзд промерзатиме.

34

 

 

 

 

 

 

 

 

Мешканка під'їзду Галина Михайлівна каже, що в ЄРЦ обіцяли компенсувати 90% вартості вікон, а мешканці заплатять лише 10%. 

Геннадій Чудак оцінив різницю у вартості вікон, встановлених у двох будинках двома різними підрядниками, у 50%.

"Коли встановлюються такі вікна, як тут, то 40% від вартості, напевно, йде комусь до кишені. Я не можу цього стверджувати, але я так вважаю", – додав Чудак.

Відзначимо, що на вікнах розміщені агітаційні наліпки кандидата на посаду міського голови Івано-Франківська від "Свободи" Руслана Марцінківа. "Програма "Теплий дім". Руслан Марцінків" – повідомляє наклейка. 

5

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: