fbpx

Єврокомісія висловила сподівання, що Україна отримає безвізовий режим найближчим часом

Суспільство 17:38, 21.05, 2016

"Єврокомісія сподівається, що Європарламент та Рада ЄС дуже скоро схвалять цю пропозицію", – йдеться в повідомленні.

Європейська комісія розраховує на надання Україні безвізового режиму з Євросоюзом найближчим часом, незважаючи на скептичні заяви деяких міністрів країн-членів ЄС, йдеться в офіційному коментарі Представництва ЄС в Україні, який отримала Європейська правда.

"Після того, як Україна успішно досягла відповідності всім індикаторам, які встановлені планом дій візової лібералізації (ПДВЛ), Єврокомісія запропонувала Раді ЄС та Європарламенту зняти візові вимоги для короткострокових поїздок в ЄС для громадян України", – сказано в заяві дипмісії.

"Єврокомісія сподівається, що Європарламент та Рада ЄС дуже скоро схвалять цю пропозицію",  йдеться в повідомленні.

У Представництві ЄС в Україні також підкреслюють, що ідея про запровадження захисного механізму, який дозволяв би припиняти дію безвізового режиму, "не спрямована проти будь-якої конкретної країни".

"Цей механізм повинен застосовуватися горизонтально, для всіх держав, які отримали візову лібералізацію",  підкреслюється в повідомленні.

Зазначимо, у п'ятницю, 20 березня, міністри внутрішніх справ країн Європейського Союзу узгодили свою позицію щодо так званого механізму екстреного призупинення безвізового режиму з третіми країнами. Новий механізм буде поширюватися і на Україну в разі надання їй безвізового режиму з ЄС.

Як відомо, 20 квітня 2016 року Єврокомісія рекомендувала Європарламенту і Раді Європейського Союзу скасувати візи для громадян України. Законодавча пропозиція Європейської Комісії має бути опублікована і схвалена Європейським Парламентом та Радою ЄС (орган, в якому представлені уряди всіх країн-членів Євросоюзу).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: