fbpx

Йорданська купіль і кропила: де у Франківську освятять воду на Водохреща

Суспільство 08:50, 15.01, 2019

На оперативній нараді у міського голови Франківська оприлюднили час урочистостей з освяченням води на Водохреща, 19 січня.

19 січня православні східного обряду відзначатимуть Водохреща. У всіх храмах міста відбудеться богослужіння, повідомили на оперативці у міського голови Франківська.

Після служби відбудеться освячення води.

Традиційне водосвяття на Бистриці Надвірнянській розпочнеться о 10:30. До місця освячення віряни йтимуть двома колонами: від храму на Майзлях та Угорників.

О 12 годині на площі Ринок відбудеться загальноміське освячення води. Тут воду освятять у спеціальних чанах, а також окроплять воду вірянам.

Завтра заступник міського голови Микола Вітенко проведе нараду на березі Бистриці. Мають влаштувати місце для йорданського купання.

Як повідомив КУРСу начальник департаменту комунальної політики Михайло Смушак, купання передбачили на місці водосвяття біля відпочинкового комплексу "Легенда". "З вулиці Хоткевича, де до річки веде доріжка", – деталізував він.

Так само, як минулого року, перед церемонією комунальники обстежать дно і приберуть берег річки. 

На міському озері в парку купання цього року не влаштовують, повідомила КУРСу керівник КП "Центр розвитку міста і рекреації" Руслана Василюк. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: