fbpx

Юний футболіст з Долини отримав престижний сертифікат іспанського "Реалу"

Спорт 18:20, 10.04, 2017

12-річний долинянин Артем Кіш пройшов п’ятиденні футбольні курси на стадіоні "Локомотив" в Києві, які проводив фонд іспанського футбольного клубу "Реал" (Real Madrid Foundation).

"Здійснилась мрія і долинянина Артема Кіша. Цей неймовірно обдарований хлопчина, вихованець Долинської юнацької спортивної школи (тренер Микола Василів), пройшов курси від Real Madrid Foundation. П’ять днів на стадіоні "Локомотив" Артем навчався у тренера легендарного клубу Мігеля Анхеля футбольної майстерності, отримав нові знайомства, враження та відчув атмосферу клубу RMF, – написав у Фейсбуці Андрій Стандіо, керівник   виробничого підрозділу Південно-Західної залізниці ФСК  "Локомотив".   Дуже тішусь і пишаюсь, що мій земляк отримав сертифікат учасника курсів Real Madrid Foundation. Артемко мав можливість "доторкнутись" до мрії, відчути себе гравцем королівського клубу, а головне – зарядитись енергією від тренувань! Вірю, що ці курси стали початком його професійної кар’єри! У хлопця реально є задатки великого футболіста! Успіхів йому і наснаги".

Як розповів Андрій Стандіо КУРСу, курси проводила компанія із Казахстану, яка є представником від Real Madrid у Казахстані, Україні, Росії і Узбекистані. Окрім навчань для юних футболістів, відбувся майстер-клас для їхніх тренерів.

"Україна стала другою після Казахстану країною, де "Реал" провів свої дитячі курси. Також заплановані курси в Узбекистані і Росії. Після курсів в цих країнах мають відкривати соціальні школи",  розповів Стандіо.

У курсах взяло участь приблизно 75 дітей віком від 6 до 14 років, 12 з них займалися безкоштовно. Це діти з дитячих будинків та малозабезпечених сімей. Ще п’ятьом юним футболістам пощастило взяти участь у заняттях із тренером академії "Реалу" безкоштовно завдяки проекту "Здійсни мрію".

"Із цих квитків "Здійсни мрію" мені, як співорганізатору, надали один безкоштовний квиток і я подарував його Артемові,  розповів Андрій Стандіо. – Крім того, Артем провів одне тренування з командою "Ломотив" у своїй віковій групі і дуже сподобався тренеру. Тож на Артема вже є попит і найближчим часом за ним почнуть полювати футбольні топ-клуби України".

За його словами, хлопчик чотири роки вчився у львівській Академії футболу ФК "Карпати", а влітку поїде у футбольний табір до Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: