fbpx

Юрій Пітчук презентував виставку "Ілюстрацій на тему"

Культура 19:10, 07.07, 2014

У виставковій залі книгарні «Є» у Івано-Франківську Юрій Пітчук відкрив свою першу персональну виставку графіки «Ілюстрації на тему» до книг Василя Даниша «Іду на ви» та «Кодекс гідності».

До колекції увійшло 26 робіт: 22 – до кожного із розділів книги «Іду на ви» і 4 – до книги, яка лише незабаром побачить світ,  «Кодекс гідності». Юрій Пітчук (псевдонім Jimmy Iurii) розповідає, що Василь Даниш, побачивши роботи молодого франківського художника на одній із групових виставок, сам знайшов його і запропонував проілюструвати книги. Висловивши побажання, автор книги поділився своїми робочими напрацюваннями з ілюстратором. Після їх опрацювання Юрій почав малювати те, що уявляв. Більшість робіт були затверджені з першого разу.

Якщо основною метою своєї творчості художник називає подвійні відчуття: негативні, відштовхуючі враження від суті і теми картини та позитивні від візуальної краси і деталізації роботи, то картини на замовлення малюються більш злагодженими:

«Протиріччя не стосуються цих картин, тому що це замовлення і всі вони мають бути гарні і з якимось змістом. Щодо тих картин, які я малюю сам для себе, – то вони вже різні».

Саме у такій графічній техніці Юрій працює ще з дитинства. При цьому будь-яка художня освіта відсутня. З часом навчився і живопису, але деталізована графіка залишається улюбленою.

У майбутньому планує ще одну персональну виставку, проте цього разу у ній будуть зібрані тільки ті роботи, що відображають внутрішній світ автора і намальовані «для себе».

Зазначимо, що саму книгу «Іду на ви» в Івано-Франківську презентували ще у березні 2014 року.  «Іду на Ви» – це спроба тверезого усвідомлення сьогодення, що має стати висхідною точкою для побудови майбутнього, в якому ми та наші нащадки повинні жити. Це узагальнення і систематизація окремих бачень і думок української та світової спільноти для пошуку власної ідентичності, що набула трансформації і переродилася, з метою закріпити істинне там, де його справжнє місце.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: