fbpx

Юрій Ситник презентував "Щоденник примітивного конспіролога"

Культура 07:33, 26.10, 2014

Львівський письменник та блогер Юрій Ситник презентував в Івано-Франківську свою нову книгу "Щоденник примітивного конспіролога", яку присвятив своїй дочці Ользі Галабалі.

Юрій Ситник розцінює події в Україні з точки зору певних трендів. "Конспірологія – це не змова між людьми, це теж тренд. Конспірологія – це масив культурної інформації, який складається з багатьох елементів, – говорить автор. Можна зробити таке протиставлення: є люди, які тяжіють до природнього і мають природнє відчуття справедливості, а є люди, які тяжіють до неприроднього, а сама система навколо нас побудована так, що людина з нормальними якостями не може потрапити на вершини пірамід. Деякі люди піднімаються на вершини тільки по трупах".

Одним із таких людей, на думку автора, є екс-Президент України Віктор Янукович. "Він думав, що зможе маневрувати між заходом та сходом. Його спрямували до Європейської Асоціації, але там йому поставили шлагбаум у вигляді того, що йому не дадуть коштів, а без них він програв би наступні вибори. Тому він пішов до Путіна і той йому розповів, що має відбутись", – впевнений Юрій Ситник.

Модератор зустрічі Любомир Стринаглюк вважає, що Юрій Ситник вибудовує логічні ланцюжки, як події впливають одна на одну. "Він пише про події на Близькому Сході, в Лівії, Сирії, Іраку. Він бачить, як ці події можуть впливати на політику України", – відзначив Стринаглюк.

Юрій Ситник підтримав волонтерську ініціативу "ПОРАНЕНІ SOS", яка займається збором коштів для поранених в зоні АТО прикарпатців. Він віддає свої книги всім охочим, хто зголошується внести благодійні пожертви для поранених солдатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: